INTIME

Κάθειρξη 22 ετών στον Γ. Σμπώκο για την υπόθεση Tor-M1

Κάθειρξη 22 ετών επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας στον Γιάννη Σμπώκο, για την υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1.

propoli

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ κηρύχτηκε ένοχος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά η αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη του «έσπασε» τα ισόβια.

«Δώστε μου ένα όραμα, μία ελπίδα. Μη μου κόψετε τα φτερά», είπε απευθυνόμενος προς την έδρα του δικαστηρίου ο Γιάννης Σμπώκος, πριν αποφανθούν οι δικαστές για το αίτημά του για αναγνώριση στο πρόσωπό του ελαφρυντικών περιστάσεων.

Οι ποινές των άλλων κατηγορουμένων

Στους άλλους δύο κατηγορουμένους που κηρύχτηκαν ένοχοι, το δικαστήριο επέβαλλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 5 ετών. Αναγνωρίστηκαν και στους δύο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.

Πρόκειται για:

Τον Γιώργο Καμάρη, στον οποίο δόθηκε τριετής αναστολή, και ο οποίος ήταν ο διαχειριστής της offshore Clavis μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκε το «μαύρο» χρήμα.

Το χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη, για τον οποίο το δικαστήριο όρισε να είναι η ποινή του εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στον αντίποδα, αθώοι κρίθηκαν ο χρηματιστής Γιώργος Χριστοδουλίδης και ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.

Γ. Σμπώκος: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Απευθυνόμενος προς τους δικαστές του, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών, ο Γ. Σμπώκος υποστήριξε ότι διασύρθηκε με σημειώματα, ενώ όλοι τότε έλεγαν «θα δείξουν οι συνδρομές».

«Τελικώς, άνθρακες ο θησαυρός», ισχυρίστηκε, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά του στη Γενική Γραμματεία Αντισεισμικής Προστασίας και στη Γενική Γραμματεία Δασών.

Loading