INTIME

Καιρός: Σε λευκό κλοιό ολόκληρη η χώρα

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εκτός από το εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και σε διάφορα χωριά που δεν έχουν πλέον ηλεκτρικό ρεύμα.

propoli

Σ’ ότι αφορά τους δρόμους, από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων μέχρι την Στυλίδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη με αποτέλεσμα εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στα φορτηγά να ακινητοποιούνται πλέον και τα λεωφορεία.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο τμήμα από τον Μώλο μέχρι και τη Λαμία η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και παρά το γεγονός ότι έχουν πέσει τόνοι αλατιού, τα οδικά συνεργεία της περιοχής δίνουν μάχη για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό, ενώ μέσα στην πόλη της Λαμίας το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά. Παράλληλα η κυκλοφορία από τη Λαμία μέχρι και το Καρπενήσι γίνεται μόνο από αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να σημειωθεί, ότι σχεδόν ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας παραμένει αυτή τη στιγμή αποκλεισμένο από τα μηχανήματα της Περιφέρειας που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτές τις βασικές αρτηρίες για να μην προκληθεί κυκλοφοριακό χάος.

Απαγόρευση και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Ανάλογη απαγόρευση για τα φορτηγά επιβλήθηκε από την διεύθυνση Τροχαίας και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Η απαγόρευση μάλιστα θα ισχύσει μέχρι και αύριο στις 15.30 το μεσημέρι, ανάλογα πως θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες.

Σ’ ότι αφορά αυτοκίνητα και λεωφορεία καθώς και τα φορτηγά βάρους μέχρι και 3,5 τόνων, η κυκλοφορία τους επιτρέπεται αλλά μόνο με τη χρήση αλυσίδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός) σε τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα από 15.30 ώρα σήμερα (4 Ιανουαρίου 2019) και μέχρι την 15.30 ώρα αύριο (05-01-2019), ισχύει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ν.Μουδανίων, από την Χ/Θ 18+000Κόμβος Ν.Ρυσίου έως την Χ/Θ 32+000 όρια με Ν.Χαλκδικής.

Από τις ανωτέρω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα επιβατικά, φορτηγά και λεωφορεία αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, η κυκλοφορία των οποίων θα διεξάγεταιΜΟΝΟ με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης».

Πιερία: Κυκλοφορία μόνο με αλυσίδες

Στο ίδιο πλάνο κινείται πλέον και ο νομός Πιερίας, για τον οποίο έχει εκδοθεί απαγόρευση κίνησης οχημάτων στην Εθνική Οδό χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως αποφάσισε η αστυνομική διεύθυνση.

Επίσης το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενημερώνει τους πολίτες ότι για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να απευθύνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΥ, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει για κάθε μεταβολή του καιρού και συμβουλεύει τους κατοίκους να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στις εξής περιοχές:

*Βωβούσα Ιωαννίνων: – 10,7

*Βλάστη: -9,3

*Μέτσοβο: -9,1

*Αγία Κυριακή Ιωαννίνων: -8,7

*Κλεισούρα Καστοριάς: -8,4

*Άγιος Παύλος Ημαθίας: -8,3

*Μαυρολιθάρι Φωκίδας: -7,7

*Πληκάτι Ιωαννίνων: -7,7

Loading