INTIME

Κουφοντίνας: «Βασανισμός οι συνθήκες διαμονής»

«Οι συνθήκες διαμονής μου στο νοσοκομείο συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό», υποστηρίζει με επιστολή του προς το διευθυντή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ζητώντας να μεταφερθεί άμεσα σε κατάλληλη κλινική του Νοσοκομείου.

propoli

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Δ. Κουφοντίνας:

«Προς τον Διευθυντή,

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι’ αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησής μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέλησή μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του».

Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο πολυσέλιδο υπόμνημα που υπέβαλλε στο δικαστικό συμβούλιο, ζητώντας γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση νέας άδειας.
 απεργός πείνας επισημαίνει ότι: *πληρούνται στην περίπτωση του όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που ορίζει ο νόμος.
*Μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου , τρεις φορές , τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν,   ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές  προϋποθέσεις  για την χορήγηση της άδειας.
*Κατά την διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, τηρήθηκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και  καμία αντίθετη  άποψη δεν διατυπώθηκε   από την πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς   επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό  στην  άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε.

Κι ακόμα ότι:

*Ο κρατούμενος, έχει το δικαίωμα να έχει τις πολιτικές, ιστορικές και ιδεολογικές του απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες, όπως τις έχει εκφράσει και κατά τα Συμβούλια, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει μια άλλη καλλίτερη και δικαιότερη κοινωνία, αλλά  η πορεία προς αυτήν είναι θέμα της ιστορίας  και αυτό δεν έχει στοιχεία αντικοινωνικότητας. Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, τόσο ως προς το δικαίωμα της  εξωτερίκευσης όσο και ως προς το δικαίωμα της μη  εξωτερίκευσης που και τα δυο εναπόκεινται στην βούληση του ατόμου και προστατεύονται ως τέτοια. Δεν βρίσκει επομένως έρεισμα στο νόμο η διερεύνηση στοιχείων  φρονηματικού χαρακτήρα από τα αρμοδία όργανα χορήγησης Αδειών, διότι από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου.

Loading