Με τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς!

Τον Νο.2 τενίστα στον κόσμο Ράφα Ναδάλ καλείται να αντιμετωπίσει ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς στη φάση των ημιτελικών του Australian Open!

propoli

Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-2 του Φράνσις Τιάφοου και συνεχίζει την πορεία του στην Αυστραλία χωρίς απώλεια σετ!

Ο 32χρονος Ισπανός δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και η αποστολή του Στέφανου την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη!

Το… παρελθόν του με τον Ναδάλ

Έχει αντιμετωπίσει δύο φορές στο παρελθόν τον Ράφα (στους τελικούς της Βαρκελώνης και του Τορόντο) και έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι τώρα ξέρει… κάτι παραπάνω!

Και ο Ράφα, πάντως, ξέρει τι θα βρει απέναντί του και, μάλιστα, στην on court συνέντευξή του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο, λέγοντας ότι κάθε μήνα βελτιώνεται

Ο Ράφα θα παίξει στον 30ο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του και είναι τρίτος στη σχετική λίστα μετά τους Φεντερερ (43), Τζόκοβιτς (34) και Κόνορς (31).

Αυτοί οι τέσσερις είναι οι μοναδικοί που έχουν φτάσει στον αριθμό 30! Κυνηγάει τον δεύτερο τίτλο του στη διοργάνωση.

Το ματς Ναδάλ – Τιάφοου

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Τιάφοου, ο Ράφα έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον 21χρονο Αμερικανό.

Ο Τιάφοου, πάντως, πραγματοποίησε έτσι κι αλλιώς μαγική πορεία στη Μελβούρνη, όπου πέτυχε τον καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του σε Grand Slam.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Ναδάλ θα γίνει την Πέμπτη και θα είναι άλλη μια πρόκληση για τον νεαρό τενίστα.

Αν θέλει να πάρει τον τίτλο, ενδεχομένως να χρειαστεί να νικήσει Ράφα και Τζόκοβιτς, ενώ σημειώνεται ότι ήδη άφησε έξω τον «θρύλο» Ρότζερ Φέντερερ.

«Νομίζω ότι είναι παραμύθι»

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζαν ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε.Δεν είναι όνειρο, αλλά μία πραγματικότητα», τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court.

 

 

Loading