Νέες αναδρομικές αξιώσεις ενστόλων άνω των 9,5 δις

Ακόμη περισσότερο ανεβαίνει ο λογαριασμός των δικαστικών διεκδικήσεων για αναδρομικά και αποκατάσταση μισθών σε εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και ενστόλους.

propoli

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν νέες αξιώσεις ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου μία τετραετία η κυβέρνηση δεν εκτελεί τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, με την Ολομέλεια του Συμβουλίου να μην έχει αποφασίσει ακόμη για τα δώρα και τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Ο… λογαριασμός αναμένεται να επιβαρυνθεί με ποσό μεγαλύτερο των 9,5 δις ευρώ, κυρίως λόγω της εκκρεμότητας των προσφυγών για τις περικοπές των συντάξεων του 2012 και της επικείμενης απόφασης για τα Δώρα στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ κυμαίνονται από 19.000 έως 24.000 ευρώ, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι αστυνομικοί έχουν κερδίσει ήδη την μάχη των αναδρομικών για την περίοδο 2012-2016.

Στην περίπτωση δικαίωσης των ενστόλων, ανοίγει διάπλατα και για τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια, όπου πλέον το κόστος δεν θα περιορίζεται στα αναδρομικά αλλά και στην εφεξής προσαρμογή των αποδοχών τους.

 

Loading