Νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ, δικό του και το Κύπελλο!

Μοναδικές στιγμές ζει εδώ και λίγα λεπτά ο ΠΑΟΚ, καθώς με το σημερινό 1-0 επί της ΑΕΚ έκανε… δικό του του Κύπελλο Ελλάδας, κατακτώντας το παρθενικό νταμπλ της ιστορίας του.

propoli

Διαβάστε εδώ τις αναλύσεις και τις προτάσεις για τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League (12/05)

Λίγο καιρό, λοιπόν, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφεραν να καπαρώσουν και το δεύτερο εγχώριο τρόπαιο, με το «χρυσό» γκολ του Τσούμπα Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, πέτυχαν ένα μοναδικό κατόρθωμα, καθώς κέρδισαν την ίδια ομάδα στον τελικό για τρίτη σερί σεζόν!

Η ροή του αγώνα

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 6ο λεπτό, με το πλασέ του Πόνσε να περνάει λίγο άουτ. Περίπου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου υπήρξαν αντιδικίες μεταξύ των φίλων του ΠΑΟΚ στις κερκίδες και της αστυνομίας, ως συνέχεια των όσων έλαβαν χώρα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Στο 36’ ο Άκπομ απείλησε για πρώτη φορά, υποχρεώνοντας τον Μπάρκα σε δύσκολη επέμβαση.

Το γκολ για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Πέλκα να γυρίζει στον Άκπομ (δεν ήταν οφσάιντ σύμφωνα με το VAR) κι εκείνος με ανάποδο ψαλίδι να νικάει τον Μπάρκα, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια και η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 52’ με «δράστη» τον Πόνσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζαμπά δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ.

Στο 56’ ο διαιτητής Τσβάιερ έκανε χρήση του VAR, καταλήγοντας ότι ήταν ακούσιο το χέρι του Κάνιας στο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ. Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έκανε μία σωστή διαχείριση της κατάστασης, καταλήγοντας στο θρίαμβο με την κατάκτηση του τροπαίου. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Τσούμπα Άκπομ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά (66′ Λημνιός), Πέλκας (80′ λ. τρ. Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (90’+3′ Ίνγκασον), Άκπομ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (80′ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (77′ Μπογέ), Μπακασέτας (71′ Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.

Loading