ΙΝΤΙΜΕ

Παραιτήθηκε η Τ. Μέι: «Δυστυχώς απέτυχα»

Την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών στις 7 Ιουνίου, αμέσως μετά την απόρριψη του σχεδίου της για το Brexit από το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι.

propoli

«Δυστυχώς απέτυχα τρεις φορές να πείσω τους βουλευτές ότι το σχέδιό μου για το Brexit είναι το κατάλληλο», είπε η Βρετανίδα πολιτικός στο διάγγελμά της έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Από χθες η απόφαση της Μέι»

Όπως αναφέρει ο Τύπος, η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμενόταν από χθες να προβεί στην ανακοίνωση αυτή. Νωρίς το πρωί σήμερα επισκέφθηκε τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών Σερ Γκράχαμ Μπρέιντ και αμέσως μετά σε δήλωσή της αποκάλυψε πως αποχωρεί.

Η επιτροπή αυτή του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία δρομολογεί τις εξελίξεις και πολλοί αναφέρονται σε αυτή λέγοντας πως «ανεβάζει και κατεβάζει πρωθυπουργούς».

Η Μέι θα παραμείνει ωστόσο στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της, μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει σε περίπου έξι εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Ιουνίου επισκέπτεται την Μεγάλη Βρετανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Loading