INTIME

Παραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Συνάντηση υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζήτησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που από τις 28 Ιανουαρίου έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

propoli

“Στις 6 το απόγευμα θα παραχωρήσουμε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στον κόμβο της Νίκαιας. Είχαμε αρνητική απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης στο αίτημα μας για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο” ανέφερε μιλώντας στο Politik.gr o  πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας – μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στη Νίκαια πρόκειται να αποκλείσουν από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα την έξοδο της Εθνικής Οδού αλλά και την παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος του Πλατύκαμπου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχουν στηθεί περισσότερα από 20 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη και αργότερα το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση στο Σιδηρόκαστρο, έξω από το Λευκώνα και επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Το αγροτικό μπλόκο στο σημείο έχει στηθεί από τις 28 Ιανουαρίου και κατά διαστήματα πραγματοποιούνται συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ τελικός προορισμός είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπου βέβαια εμποδίζεται από  διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συμβολική κατάληψη στον κόμβο της Κουλούρας

Σε συμβολική κατάληψη της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Κουλούρας με κατεύθυνση προς τη Βέροια, προχώρησαν σήμερα αγρότες στο εκεί μπλόκο.

“Σήμερα προχωρήσαμε σε μια συμβολική κινητοποίηση μίας ώρας και κλείνοντας το ένα ρεύμα του οδοστρώματος, από τις 10.30 το πρωί” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, προσθέτοντας: “αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουμε. Σίγουρα όμως κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας”.

Σε συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου, της εφορίας και υποκαταστήματος κεντρικής τράπεζας στο Λαγκαδά, προχώρησαν από τις 11 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

“Οι συμβολικές καταλήψεις αυτές γίνονται ταυτόχρονα και στόχος μας είναι να αναδείξουμε αφενός τα προβλήματα που μαστίζουν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και να ξυπνήσουμε τον κόσμο. Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να αγωνιστούμε επιτέλους σαν μια γροθιά” είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι αργότερα το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση στον Λαγκαδά θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα στήσουν, από σήμερα κιόλας, αγροτικό μπλόκο στο Δερβένι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

Loading