INTIME

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Στην κατάψυξη έχει βάλει ο “Τηλέμαχος” τη Βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο νωρίς το πρωί να πέφτει στους -19 βαθμούς Κελσίου στην Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα.

propoli

Βέβαια, το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) για το Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν το πρωί της Τρίτης.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου σταθμών meteo-ΕΑΑ, σε αρνητικές θερμοκρασίες ο Νέος Καύκασος Φλώρινας (-20,4), τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5).

Στους -13 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη και στους -12 βαθμούς στην Καστοριά.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Κεντρική Μακεδονία με τον υδράργυρο να δείχνει -11 στο Κιλκίς και -10 σε Βέροια, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13.

Στην κατάψυξη και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα.

Σε κυκλοφορία και πάλι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί άνοιξε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας, που ήταν κλειστή από τις 4.00 τα ξημερώματα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Μαλακάσα.

Θέμα χρόνου και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα που επίσης ήταν κλειστό.

Η έντονη χιονόπτωση και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ανάγκασαν το πρωί της Τρίτης την Τροχαία στην απόφαση να κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας για όλα τα οχήματα και στα δύο ρεύματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας.

Μάλιστα, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης συστήνεται στους οδηγούς εάν δεν υπάρχει λόγος να μη μετακινούνται, ενώ απαραιτήτως πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λίγη ώρα μετά τις 8 το πρωί πάντως και συνοδεία εκχιονιστικού μηχανήματος δόθηκε η εντολή να ανοίξει και πάλι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας που είχε κλείσει για περίπου τέσσερις ώρες και σε ένα μήκος 70 χιλιομέτρων.

 

Loading