Πρόταση Μπουτάρη για «χαράτσι» στους φοιτητές

Την πρόταση για την επιβολή «χαρατσιού» που θα αγγίζει τα 400 ευρώ στους φοιτητές ως τέλος εγγραφής κατέθεσε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στην ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

propoli

Όπως σημείωσε ο Γ. Μπουτάρης σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης σπουδάζουν περίπου 150.000 φοιτητές οι οποίοι αφήνουν στην πόλη 100 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

«Αφήνουν ένα τρένο χρήματα. Πως είναι δυνατόν να μην έχει λόγο για τα πανεπιστήμια ο δήμος» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρότεινε «να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου κι όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια όπως έκανε με το Διεθνές».

Πάντως διευκρίνισε ότι από το συγκεκριμένο τέλος θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες, όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.

Από την ομιλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν έλειψε και η επίθεση στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

«Το Διεθνές πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει ένα «status». Έρχονταν φοιτητές από το εξωτερικό για να σπουδάσουν. Τώρα τι θα τους λέμε; Μάθετε πρώτα ελληνικά δύο χρόνια και μετά ξεκινήστε να σπουδάζετε; Μέχρι και η Πρίστινα έχει Διεθνές πανεπιστήμιο. Που είναι η φροντίδα σας για τα πανεπιστήμια κ. Γαβρόγλου; Ο δήμαρχος έχει και παρά έχει λόγο για τα πανεπιστήμια» ολοκλήρωσε ο κ. Μπουτάρης.

Loading