Πρώτο «όχι» σε άδεια Κουφοντίνα από τον εισαγγελέα

Το πρώτο «όχι» σε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τον εισαγγελέα είναι γεγονός, ωστόσο το Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου, θα αποφανθεί σχετικά με το νέο αίτημα άδειας που υπέβαλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

propoli

Έγινε αρχικά δεκτή

Η αίτηση για την έβδομη τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα συζητήθηκε την Τρίτη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται. Έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, ωστόσο μειοψήφησε ο εισαγγελέας, επικαλούμενος τις ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου, που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά τη συζήτηση της αίτησης ο Δ. Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ενορχηστρωμένη πολεμική»

Σε ανακοίνωσή της η δικηγόρος του Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ, κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη πολεμική που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου», η οποία «πίεσε» τον εισαγγελικό λειτουργό να διαφοροποιήσει τη γνώμη του από τους έξι προηγούμενους.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής Βόλου, όπου κρατείται, για τη μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, «προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων.

Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».

 

Loading