EPA/JuanJo Martin

«Πόλεμος» δηλώσεων για τις ισπανικές εκλογές

Τα πυρά μελών της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει η δήλωση Τσίπρα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα ελπίδας. 

propoli

Βέβαια, το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών σχολιάστηκε από πολλά στελέχη τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter, προειδοποιώντας «Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της Δεξιάς στην Ευρώπη».

Σε άλλο tweet ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι τα ποσοστά των Σοσιαλιστών και του Ποδέμος βάζουν ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία.

«Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

«Η υπερίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η καθίζηση του δεξιού Λαϊκού Κόμματος εκφράζουν τη βούληση του λαού της για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης», υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Για να καταλήξει, «η ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς μπορεί να απαντηθεί μόνο με την προοδευτική και αριστερή ατζέντα».

Στον καταποντισμό του Λαϊκού Κόμματος στις χθεσινές εκλογές στην Ισπανία αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο twitter.

«Η πρώτη επιτυχία της συμμαχίας Βέμπερ-Μητσοτάκη: το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας χθες είχε το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του. Η νότια Ευρώπη εγκαταλείπει το νεοφιλελευθερισμό και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν», γράφει ο κ. Τσακαλώτος.

Σε δεύτερο tweet, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην ανάγκη αντιμετώπισής της, απευθυνόμενος εμμέσως και στο ΚΙΝΑΛ. Γράφει συγκεκριμένα:

«Αρνητική εξέλιξη φυσικά η άνοδος της ακροδεξιάς. Για να αναχαιτιστεί πανευρωπαϊκά, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δίνουν διέξοδο στους λαούς και σε καμία περίπτωση να μην υιοθετούν την ατζέντα της. Ακούει η κ. Γεννηματά;».

Γεωργιάδης: «Άβυσσος η ψυχή τους ειλικρινά…»

Τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter.

«Παρακολουθώ από το πρωί τους πανηγυρισμούς των Συριζαίων για το αποτέλεσμα των Ισπανικών Εκλογών, δηλ για το ότι ο εκεί Σύριζα έχασε -7% που πήγε όλο στο εκεί ΠΑΣΟΚ. Και που η εκεί ΧΑ πήρε 10% από την εκεί ΝΔ …άβυσσος η ψυχή τους ειλικρινά…» γράφει συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης.

Σαρκαστικό σχόλιο από Μαλέλη προς τη δήλωση του πρωθυπουργού

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλ.Τσίπρα για τις ισπανικές εκλογές, ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, προέβη στο εξής σχόλιο:

«Έτσι που πάει, θα δηλώσει την ικανοποίηση του για τη νίκη του Κινήματος Αλλαγής».

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχε καταθέσει τα συγχαρητήρια της προς τον Πέτρο Σάντσεθ.

“Συγχαρητήρια Πέδρο η νίκη σου είναι έμπνευση για όλους μας. Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη, αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της και συνεχίζει:

«Μετά και τη νίκη στη Φινλανδία, τα Σοσιαλιστικά κόμματα αναδεικνύονται ως η λύση απέναντι στην κρίση που οδηγούν οι συντηρητικές πολιτικές και τα κόμματα της δεξιάς. Ως ο κύριος αντίπαλος απέναντι στην Ακροδεξιά ,αλλά και τον λαϊκισμό, όπως των συμμάχων του κ.Τσίπρα που χθες υπέστησαν δεινή ήττα».

ΚΚΕ: «Αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Όταν για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού, πανηγυρίζουν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «νίκη της προόδου», αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις.

Οι εκλογές στην Ισπανία αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι η δικομματική – διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων.

#AlithiesMono είναι το σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη για τις εκλογές στην Ισπανία

Σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι εκλογές στην Ισπανία έδειξαν πως το προοδευτικό κέντρο είναι στο Κέντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. Οι @CiudadanosCs είναι 3η δύναμη με αύξηση των ποσοστών τους όταν τόσο τα παλιά κόμματα όσο & οι λαϊκίστικες δυνάμεις δεν πείθουν. Στην πολιτική χρειάζονται #AlithiesMono».

Λαφαζάνης: Ο Αλ. Ταίπρας υποκρίνεται και εμπαίζει όταν μιλάει για «νίκη» των δήθεν «προοδευτικών» δυνάμεων στην Ισπανία

«Τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ισπανία να βγει από την κρίση, ούτε θα βοηθήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς να αντιμετωπίσουν τον ολοκληρωτισμό και τον νεοφιλελευθερισμό των Βρυξελλών», εκτιμά σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κάνει λόγο για «εμπαιγμό και μεγάλη υποκρισία» από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που «μίλησε για “νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία”, αγνοώντας την καθίζηση των Podemos» και αναγόρευσε «ως δήθεν προοδευτική δύναμη το Σοσιαλ-φιλελεύθερο κόμμα του Σάντσεθ».

Loading