Σημείο τριβής με τους θεσμούς τα αναδρομικά

Τον λογαριασμό για τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις δικαστικές αποφάσεις ζητούν οι εκπρόσωποι των θεσμών από την ελληνική κυβέρνηση.

propoli

Ζητούμενο είναι να ξεκαθαριστεί ποιες άλλες δικαστικές αποφάσεις αναμένονται, τι αφορούν και πόσο κοστίζουν τα αναδρομικά που προκύπτουν καθώς υπάρχει ανησυχία για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Άλλωστε, ο ίδιος φόβος προκύπτει και για το κόστος των προεκλογικών εξαγγελιών και παροχών.

Πάντως κατά τις σημερινές επαφές των δύο μερών πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο τόσοη οριστική εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2018, όσο και οι προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών κατά τη φετινή χρονιά.

Να σημειωθεί ότι αύριο πρόκειται να γίνει η ανακοίνωση των αναλυτικών στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2018 -θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο, Παρασκευή-, αλλά και μερικά 24ωρα πριν έρθουν στην επιφάνεια και τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για τα αναδρομικά που ενδεχομένως καταλογιστούν σε συνταξιούχους του Δημοσίου ή σε δημοσίους υπαλλήλους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ναυτεμπορική, το θέμα έχει ήδη τεθεί από την πλευρά των δανειστών (σ.σ.: συζητήθηκε και χθες κατά τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου), ενώ θα συζητηθεί και κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά θα κληθεί να αποκαλύψει το σχέδιο που θα εφαρμόσει σε περίπτωση οριστικού καταλογισμού των αναδρομικών στους συνταξιούχους ή στους δημοσίους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Loading