(φωτό αρχείου)

Σκηνικό «πολέμου» έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο (pic+vd)

Σκηνές σύγκρουσης ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας, στα Τίρανα, μετά από διαδήλωση των υποστηρικτών της Αντιπολίτευσης.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές της αλβανικής αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, συγκεντρώθηκαν έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης.

Η διαδήλωση κανονικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Το αλβανικό κοινοβούλιο ωστόσο άλλαξε το πρόγραμμά του και αντί για Πέμπτη μετέθεσε τη συνεδρίασή του για την Τρίτη. Όμως και οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης άλλαξαν το «ραντεβού» τους και συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από τη Βουλή.

Το κλίμα έγινε ιδιαίτερα τεταμένο όταν οι διαδηλωτές ζήτησαν αρχικά να τους επιτραπεί η δίοδος, γεγονός που τους απαγορεύτηκε από τις αρχές. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες, ενώ έκαψαν ελαστικά, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους βουλευτές να μπουν στο κτίριο.

Η αστυνομία η οποία είχε δημιουργήσει μία περίμετρο ασφαλείας γύρω από το αλβανικό κοινοβούλιο, απάντησε στους διαδηλωτές εκτοξεύοντας μία βροχή από δακρυγόνα και χημικά, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Εικόνες και βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε:


Loading