INTIME

Στο Eurogroup χωρίς Τσακαλώτο σήμερα ο Χουλιαράκης

Μόνος απέναντι όλων θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, για να μετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς όμως τον Ευ. Τσαλώτο.

propoli

Το μεγάλο ερώτημα – εκτός από τον λόγο της απουσίας Τσακαλώτου – είναι αν οι ευρωπαίοι βλέπουν με θετικό μάτι το πακέτο παροχών του Τσίπρα.

Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί θα επισημάνει ότι οι θεσμοί εξετάζουν το θέμα και θα το περιλάβουν στην έκθεσή τους προς το Eurogroup, που θα εξεταστεί μετά τις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η ηχηρή προειδοποίηση του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές.

Πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άφησε αναπάντητα τις ανησυχίες των Βρυξελλών και τον ισχυρισμό Στουρνάρα και έτσι -από την Αθήνα και μέσω Twitter-  απάντησε πως «η κυβέρνηση έχει σχέδιο, συμμαχίες και “καβάτζα” αν δεν πάει κάτι καλά» για τις παροχές που εξαγγέλλει. Επιχείρημά του είναι, όπως ανάρτησε στο Twitter, ότι «ο κύριος Στουρνάρας διαβάζει άλλον Προϋπολογισμό».

Loading