INTIME (φωτό αρχείου)

Συναγερμός για τις καταδρομικές επιθέσεις κουκουκολοφόρων

Σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες κουκουλοφόρων εναντίων υποψηφίων, πολιτικών ή άλλων στόχων.

propoli

Χθες μπαχαλάκηδες εξαπέλυσαν επίθεση έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νότης Μηταράκης, του οποίου το αυτοκίνητο έσπασαν, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Περίπου την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια, έξω από τον χώρο στον οποίο μιλούσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Εκεί βρίσκονταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως και βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και άλλα στελέχη της ΝΔ.

Μετά και τα τελευταία χτυπήματα, συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των καταδρομικών επιθέσεων, καταλήψεων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν από τις κάλπες, αυξάνονται οι ανησυχίες για επιθέσεις των ταραξιών εναντίον των επικείμενων προεκλογικών συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατάσταση εκτός ελέγχου

Ενδεικτικό της ανεξέλκτρης πλέον κατάστασης είναι ότι ούτε κατά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Νότη Μυταράκη και του Βασίλη Κικίλια, στην καταδρομική επιχείρηση κατά της οικίας του κ. Τζέφρι Πάιατ, ούτε κατά την επίθεση με δεκάδες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ούτε κατά την επίθεση του Α.Τ Καισαριανής αλλά ούτε και στην προηγούμενη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κάποια σύλληψη.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη χρειάστηκε να αναβληθεί η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίναμε.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας που μπλόκαρε την άδεια Κουφοντίνα, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, τόσο ο ίδιος όσο και η κατοικία του ενώ πρώτος στόχος του συνόλου των δυνάμεων που περιπολούν και υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας είναι η ετοιμότητα σε περίπτωση καταδρομικής επιχείρησης από τους μπαχαλάκηδες.

Καταδίκασε τις επιθέσεις η Όλγα Γεροβασίλη

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο δεν ενημέρωσε για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει, ως αμρόδια υπουργός, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των τελευταίων ημερών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:
«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

ΝΔ: Ένα ακόμα κρούσμα βίας από τα πολλά επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι «ήταν ένα ακόμη κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι η «συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία».

Τέλος, τονίζει ότι οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, «θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο στην λεωφόρο Συγγρού.

 

Loading