INTIME

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ο Αλ. Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί»

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε σήμερα (26/03) η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα «Sozcu», η οποία αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε, εχθές, 25η Μαρτίου, σε τουρκικό νησί, εννοώντας το Αγαθονήσι. 

propoli

Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζεται πως έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ελληνική Επανάσταση, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις».

Νωρίτερα ωστόσο, τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Και το… κερασάκι στην τούρτα, ήρθε το πρωί της Τρίτης, όταν κυκλοφόρησε προκλητικό πρωτοσέλιδο το οποίο αναφέρει πως «ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε διπλή πρόκληση. Αφενός είπε ψευδώς ότι παρενοχλήθηκε το ελικόπτερο που τον μετέφερε και αφετέρου, ο ίδιος επισκέφθηκε το Αγαθονήσι, το οποίο είναι τουρκικό».

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα: 

«Είναι μία μέρα τιμής και περηφάνιας»

Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζεται πως όταν ξεκίνησε εχθές την ομιλία του, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο Αγαθονήσι. «Δεν μπορούσα να βρω έναν πιο σημαντικό τόπο από το δικό σας » είπε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τους ακρίτες για την υποδοχή στο βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων. «Είναι μια μέρα ξεχωριστή. Μια μέρα τιμής και περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Νιώθουμε περηφάνια, για το θάρρος και την ασίγαστη δίψα των προγόνων μας που έβαλαν τη θεμέλια λίθο της εθνικής μας παλιγγενεσίας για να αποτινάξουν το ζυγό του κατακτητή. Νιώθουμε όμως περηφάνια και για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821. Τις αξίες του Διαφωτισμού που έγιναν ο σπόρος για να καρπίσει το δέντρο της συλλογικής προόδου των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «είναι και μια μέρα τιμής. Πραγματικής τιμής, που δεν αποτίεται με λόγια, αλλά με πράξεις», τόνισε.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτική συμφωνία ΚΙΝΑΛ-ΝΔ»

 

Loading