INTIME

Τραγωδία στον Πόρο: Ελικοδρόμιο χωρίς άδεια στον Γαλατά!

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ελικοδρόμιο στο Γαλατά που λειτουργεί χωρίς άδεια από την ΥΠΑ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, το σημείο από το οποίο απογειώθηκε το ελικόπτερο δεν είναι αδειοδοτημένο ως ελικοδρόμιο από την ΥΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα ελικόπτερο επιτρέπεται να προσγειωθεί σε πεδία εάν υφίστανται τα εξής:

  1. να περιγράφεται στο operation manual της εταιρίας
  2. να υπάρχει στα χαρτιά του εκπαίδευση με εκπαιδευτή και αξιολόγηση ότι μπορεί να πάει
  3. άδεια από τον ιδιοκτήτη του χώρου έγγραφη με ενοικιαστήριο

Γιατί δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί το ελικοδρόμιο

Το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές άνισης υπερπήδησης εμποδίων κατά την απογείωση και προσγείωση προς καμία κατεύθυνση στον βορρά.

Ούτε στο νότο, γιατί έχει τα καλώδια είτε στην προσγείωση είτε στην απογείωση.

Στην δε κατεύθυνση Ανατολή-Δύση, από τη μια έχει εμπόδιο τον Πόρο και από την άλλη κάποια βουνά του Γαλατά.

Αντιδήμαρχος Πόρου: «Το ελικοδρόμιο στον Γαλατά είναι παράνομο»

Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή του Γαλατά είναι παράνομο προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στον Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, που λίγο αργότερα έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ και προκλήθηκε έκρηξη στη δεξαμενή των καυσίμων, με αποτέλεσμα να συντριβεί στη θάλασσα.

Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου βρίσκονται σε ύψος 80-100 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις και το οποίο «ο χειριστής προφανώς δεν γνώριζε», σύμφωνα με τον κο Κουτουζή.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, διαχρονικά και από προηγούμενες δημοτικές Αρχές, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Loading