INTIME

Τσαραμπουλίδης: «Το ΠΑΜΕ θυμίζει εγκληματική οργάνωση»

Την εκτίμησε ότι «Το ΠΑΜΕ θυμίζει εγκληματική οργάνωση» διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

propoli

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ κατήγγειλε ότι «σε ότι έχει να κάνει με την ουσία των όσων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ δεν αντέχουν σε καμία κριτική, τα έχουμε ψάξει από όλες τις πλευρές. Μπορεί να υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κάποια τυπικά προβλήματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνεις μια ολόκληρη δευτεροβάθμια οργάνωση επειδή έκανε ένα λάθος ας πούμε ο δικαστικός και αντί να γράψει ότι η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής έγινε την τάδε ώρα την τάδε μέρα γράφει την ημέρα της ολοκλήρωσης των εκλογών από λάθος δικό του. Αυτό δεν είναι στοιχείο για να ακυρώσεις μια οργάνωση.

Τέτοια είναι τα παραδείγματα που προβάλει το ΠΑΜΕ, και εμείς αντικειμενικά, όλες οι άλλες παρατάξεις έχουμε συμφωνήσει εκεί που πρέπει ουσιαστικά να κοπούνε κάποιοι τους κόψαμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα το ξεπεράσαμε και αποφασίσαμε ποια θα είναι η τελική σύνθεση του συνεδρίου. Άρα λοιπόν το ΠΑΜΕ ότι λέει το λέει για λόγους σκοπιμότητας όπως έκανε και στο ΕΚΘ και τελικά το μόνο που έκανε είναι να κοπούνε πέντε αντιπρόσωποι λαθραίοι δικοί του, προσέφυγαν στα δικαστήρια και χάσανε. Το ίδιο κάναν και τώρα. Δηλαδή όλα χρησιμοποιούνται στον βωμό της επικοινωνίας και προς χάριν του κομματικού οφέλους».

«Για αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο που διακόπηκε, ο Π. Τσαραμπουλίδης τόνισε ότι «έπρεπε να βρούνε ένα ολόκληρο πακέτο για να το παρουσιάσουνε, προκειμένου να το σκηνοθετήσουνε ότι κάτι συμβαίνει εκεί για να εφαρμόσουνε την πολιτική του κόμματος, προσπαθούνε δηλαδή να μεταφέρουνε τα προβλήματα του κόμματος στα συνδικάτα γιατί όπως ξέρετε ΠΑΜΕ και ΚΚΕ είναι ταυτόσημες έννοιες. Από την ώρα που αποφάσισαν ότι πρέπει να δημιουργήσουνε θέμα εκεί για πολιτικούς λόγους και για κομματική σκοπιμότητα έχουνε ακολουθήσει όλη αυτή τη στρατηγική, που βάζει και στοχοποιεί τα συνδικάτα και σκοπό έχει να τα διαλύσει. Χρησιμοποιούνε όλες τις μεθόδους, έχουνε οργανωμένο σχέδιο διάλυσης των συνδικάτων, κάνουνε πολλές παράνομες ενέργειες δηλαδή στο ξενοδοχείο δηλαδή διαρρήξανε πόρτες, σπάσανε κατεβαίνοντας από υπόγεια μυστικά πόρτες, τοίχους, προκειμένου να μπούνε μέσα στο συνέδριο, έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο με καταδρομικές ενέργειες και που θυμίζει εγκληματική οργάνωση.

Για αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, είναι αποφασισμένοι στον βωμό της κομματικής σκοπιμότητας και να σκοτώσουν και να σκοτωθούν».

«Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ο Π. Τσαραμπουλίδης σημείωσε πως «δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο. Στόχος τους είναι να πάμε σε διορισμό διοίκησης. Παρόλα αυτά θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουνε μπας και καταφέρουμε μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιήσουμε συνέδριο. Δεν ξέρω που, θα το ψάξουμε, πάντως μας απασχολεί το ζήτημα και βέβαια υπάρχει και πρόβλημα με την λειτουργία της κυβέρνησης η οποία κάνει τα στραβά μάτια και ουσιαστικά μαζί το ΚΚΕ, έχει αποφασίσει την διάλυση των συνδικάτων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες».

Loading