Novartis: Μήνυση Μανιαδάκη σε προστατευόμενους μάρτυρες

Στην αντεπίθεση πέρασε ο  πρώην προστατευόμενος μάρτυρας , που είχε την κωδική ονομασία Γιάννης Αναστασίου, και σήμερα είναι  κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία  σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

propoli

Υπέβαλλε μήνυση σε βάρος  των προστατευόμενων μαρτύρων ,Αικατερίνης Κελέση και Μάξιμου Σαράφη, που όπως αναφέρει «όλοι γνώριζαν ποιοι είναι».

Τι καταγγέλλει στη μήνυσή του

Ο κ. Μανιαδάκης στη μήνυσή του καταγγέλλει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες τέλεσαν σε βάρος του το αδίκημα «της ψευδορκίας, (της ψευδούς καταμηνύσεως, και της συκοφαντικής δυσφημήσεως, με τις ψευδείς και συκοφαντικές καταθέσεις τους στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη».

Μάλιστα, αναφέρει τα πραγματικά ονόματα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, που είναι ο ένας στέλεχος της Novartis και η δεύτερη πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Κι ακόμα ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαιο.

Επισημαίνει επίσης ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» αρχικά δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του, ενώ η γραμματέας, «βρίσκεται σε έντονη δικαστική διαμάχη με τον κο  Φρουζή, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των καταθέσεών της».

Στη μήνυσή του ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε χρηματίστηκα, ή συμμετείχα σε χρηματισμό πολιτικών αξιωματούχων εκ μέρους της Νοβάρτις, πράγμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι μάρτυρες. Εκ της θέσεώς μου ως καθηγητής της ΕΣΔΥ, αλλά και ως ένας παγκοσμίως διακεκριμένος οικονομολόγος στον τομέα της υγείας, παρείχα σε διάφορες φαρμακευτικές βιομηχανίες συμβουλευτικό έργο. Επίσης, ουδέποτε υπήρξα κρατικός αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα καταστεί και απολύτως σαφές, αφού λάβω γνώση του πορίσματος της κας Παπασπύρου, η οποία κλήθηκε να απαντήσει στο εν λόγω κρίσιμο ερώτημα.

Μάλιστα, λόγω αυτής της ιδιότητας μου ως εμπειρογνώμονος στο τομέα της υγείας, κλήθηκα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και έλαβα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, και αυτή του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, με αποκλειστικό σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Δικαιοσύνης.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η ιδιότητά μου αυτή ήρθη, μόνον επί τη βάσει των τελευταίων καταθέσεων (27.11.2018, 28.11.2018 και 12.12.2018) του «Μάξιμου Σαράφη». Τα όσα δηλαδή είχε αναφέρει εις βάρος μου η «Αικατερίνη Κελέση» από τα τέλη του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2018 δεν αποτέλεσαν αξιόπιστη μαρτυρία για την κα Εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 δεν είχε άρει την ιδιότητα μου ως προστατευόμενου μάρτυρα.

Σημειωτέον ότι η ιδιότητά μου ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, η οποία είναι ασυμβίβαστη με οποιαδήποτε εμπλοκή μου στην υπόθεση, δεν ήρθη μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019.

Η απόλυτη απόδειξη της αναξιοπιστίας των καταθέσεων του «Μάξιμου Σαράφη», είναι ότι για πρώτη φορά με ενέπλεξε στην εν λόγω υπόθεση δέκα μήνες μετά από τις πρώτες του καταθέσεις, στις οποίες δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόσωπό μου, περιγράφοντας μάλιστα – στις νέες καταθέσεις – παρόμοια πραγματικά περιστατικά και αντικαθιστώντας τρίτο πρόσωπο με εμένα, κάτι το οποίο δεν αξιολογήθηκε προσηκόντως από την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά σε κάθε περίπτωση φανερώνει μία στοχευμένη επίθεση εναντίον μου με κατασκευασμένα ψεύδη που στόχο είχαν την άρση της ιδιότητάς μου ως προστατευόμενου μάρτυρα και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Loading