Φωτογραφία Αρχείου

16 νεκροί, 5 εξ αυτών παιδιά, στο ναυάγιο του Αγαθονησίου

Δίχως τέλος μοιάζει η τραγωδία στο Αγαθονήσι με τους νεκρούς από τη βύθιση του ξύλινου σκάφους να ανέρχονται σε 16, εκ των οποίων πέντε παιδιά.

Αυτήν την  ώρα το Λιμενικό διεξάγει συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενων. Μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να πει κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ναυάγιο και πόσοι τελικά ήταν οι πρόσφυγες μέσα τη βάρκα.

Στους 22 τελικά οι επιβαίνοντες στη βάρκα

Οι πρώτες πληροφορίες για το ναυάγιο του Αγαθονησίου κάνουν λόγο για 20 άτομα, μαρτυρίες ωστόσο ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο τον ανεβάζουν σε 22.

Βγήκαν στην ακτή δυο άνδρες και μια γυναίκα

Η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε στις 8.30 σήμερα το πρωί, όταν εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι αφού σώθηκαν ενημέρωσαν για όσα συνέβησαν μερικά ναυτικά μίλια μακριά.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, μία κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Επίσης ερευνά και ειδικό κλιμάκιο δυνάμεων του Λιμενικού (ΜΥΑ) προκειμένου να καταδυθεί για τη διερεύνηση του ναυαγίου και τη συλλογή πειστηρίων.

Την οδύνη του για το ναυάγιο εξέφρασε με δήλωσή του και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.