Θανάσης Ζάχρος

Γιατί το ΣτΕ μπορεί να ακυρώσει τον Κανονισμό Παιγνίων(vd)

Στην ανάγκη της αποφυγής δημιουργίας καρτέλ στάθηκαν οι περισσότεροι ομιλητές στην ημερίδα για τον αθλητικό στοιχηματισμό που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Συμφώνησαν, επίσης, πως υπάρχουν πολλά περιθώρια αλλαγών στη νομοθεσία που αφορά το χώρο προκειμένου να παραμείνουν σε αυτόν οι μικρομεσαίοι και να προσελκυστούν και νέοι παίκτες, εξέλιξη που, ανάμεσα σε άλλα, διατηρεί και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Ημερίδα για τον αθλητικό στοιχηματισμό
Ημερίδα για τον αθλητικό στοιχηματισμό

Πάντως, οι περισσότεροι συμφώνησαν πως είναι πολύ δύσκολη, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, η εναρμόνιση των κρατών- μελών της ΕΕ σε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ δημιουργούνται προβλήματα κι από τον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σοβαρή ανασφάλεια

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Θανάσης Ζάχρος (φωτο), νομικός σύμβουλος της Goalbet, υπογράμμισε πως τυχόν έκδοση του Κανονισμού Παιγνίων υπό τη μορφή υπουργικής απόφασης, όπως προβλέπεται σήμερα στο νόμο, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην έκδοση νέας ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε αυτή την περίπτωση, μεγάλο μέρος της αγοράς τυχερών παιγνίων θα παραμείνει αρρύθμιστο, γεγονός που αναποφεύκτως θα προκαλέσει, μεταξύ άλλων, σοβαρή ανασφάλεια όσων έχουν επενδύσει ή προτίθενται να επενδύσουν στη χώρα, σχετικώς με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς.

«Ως εκ τούτου μία νέα τροποποίηση, ήδη στην παρούσα φάση, του τρόπου θέσπισης του Κανονισμού Παιγνίων φαντάζει δόκιμη, αν όχι επιβεβλημένη, η οποία αν λάβει χώρα άμεσα, θα προφυλάξει όλους από την αντιμετώπιση νομοτεχνικών προβλημάτων στο μέλλον», σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Ζάχρο.

Loading