EUROKINISSI

Τέσσερα κρούσματα σε τουρίστες στη Θάσο και δυο στο δήμο Παγγαίου

Σε αναβρασμό βρίσκεται το νησί της Θάσου όπου έχουν επιβεβαιωθεί 4 κρούσματα κορονοϊού σε παραθεριστές, ενώ την ίδια ώρα ο δήμος Παγγαίου επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν δυο κρούσματα σε επισκέπτες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Τα 4 κρούσματα της Θάσου βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας σε περιορισμό.

propoli

Ενημέρωση για τα κρούσματα και λήψη μέτρων

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και συμμετείχαν οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Σέρβοι και Βούλγαροι τουρίστες τα κρούσματα στη Θάσο

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στο νησί της Θάσου έγινε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας από Σέρβους και Βούλγαρους τουρίστες. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης τόνισε ότι «διανύουμε μια διαφορετική τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Ο δήμος Παγγαίου με ανακοίνωσή του ζητάει από τους επαγγελματίες και τους πολίτες να τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία τους και την προστασία των επισκεπτών της περιοχής.

Δείτε επίσης:

Ανησυχία από τα «εισαγόμενα» κρούσματα σε Χαλκιδική και Αιδηψό

Loading