Άνοιγμα σχολείων: Έντονος συνωστισμός – Με μάσκες γονείς και μαθητές (vd)

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έξω από το 55ο Δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19, γονείς και μαθητές φορούσαν μάσκα, χωρίς εξαιρέσεις.

Η πλειοψηφία των γονιών τάσσεται υπέρ της μάσκας και αυτό αποτυπώνεται στην ποικιλία των σχεδίων που έχουν επιλέξει τα παιδιά στις μάσκες τους.

Ωστόσο, σημειώθηκε συγχρωτισμός κατά την αναμονή τους για την είσοδο στο σχολείο.

Δείτε το βίντεο:

Ένας γονέας διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του σχολείου μετά τον συγχρωτισμό των παιδιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ζητήθηκε να εισέλθουν τα παιδιά άμεσα στο εσωτερικό του σχολείου, όμως, ο διευθυντής ανέφερε πως «ακόμα δεν είναι έτοιμοι», διερωτώμενος ο γονέας «τι έκαναν τόσο καιρό;».

Παράλληλα, όπως ανέφερε εκπαιδευτικός του σχολείου, σήμερα θα δοθεί μια μάσκα και ένα παγούρι ανά παιδί ενώ παράλληλα οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους με το πέρας του αγιασμού.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά που βρίσκονται στο σχολείο ασυνόδευτα, εισέρχονται άμεσα στο εσωτερικό του σχολείου για την προσωπική τους ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

«Πρώτο κουδούνι» στα σχολεία, με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό