Χαρδαλιάς: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, προέβη σήμερα Τρίτη 25/08 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην συνέντευξη τύπου τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, πλαισίωσαν ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως τόνισε για ακόμη μία φορά ο υφυπουργός, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της νόσου Covid-19. Σημείωσε μάλιστα πως περιμέναμε αυξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και γι΄αυτό λάβαμε περιοριστικά μέτρα σε Κυκλάδες, Χαλκιδική και Χανιά.

Σε Πόρο και Αμπελώνα η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ισχύουν άκομα περιορισμοί όπως και στην Αττική στη Θράκη κ.ο.κ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα έγιναν πάνω από 360.000 τεστ και βρέθηκαν 723 κρούσματα.

Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Δεν επιτρέπεται ευφησυχασμός. Απαιτείται η τήρηση κανόνων και των ωραρίων.  Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Ο ιός δεν κουράζεται ούτε ασθενεί. Να μην αφήνουμε ανοιχτές χαραμάδες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος. Μόνο ενωμένοι πρέπει να συνεχίσουμε.

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός – Ελλάδα: 168 νέα κρούσματα – Ένας ακόμη νεκρός