Χατζηϊωαννίδου για ΚΔΑΠ: Ανοργανωσιά της κυβέρνησης

Για «ανοργανωσιά» της κυβέρνησης στο θέμα με τα ιδιωτικά και δημόσια ΚΔΑΠ έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Ευαγγελία Χατζηϊωαννίδου, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, για την ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ, η κ. Χατζηϊωαννίδου είπε:

propoli

«Δεν πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες στα ΚΔΑΠ, γιατί τα 10 εκατ. θα γίνουν 9 εκατ. με τις κρατήσεις που θα γίνουν. Θα δοθούν άλλες 10.000 θέσεις, αυτές όμως με τα 10 εκατ. είναι 9.500 θέσεις, άρα μένουν απ’ έξω 64.000 γονείς. Οπότε, τι θα καλύψει αυτό το ποσό; Αυτό το ποσό είναι μόνο εξαγγελίες, δεν έχουμε τίποτα επίσημο για αυτά τα χρήματα. Είναι ανοργανωσιά εκ μέρους της κυβέρνησης», είπε, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι «οι περσινές αιτήσεις ήταν το 1/3 συγκριτικά με φέτος».

Μη κατονομαζόμενες απολύσεις των εργαζομένων

Η κ. Χατζηϊωαννίδου τόνισε ότι περίπου 2.400 θέσεις εργασίες θα «χαθούν» στα δημοτικά ΚΔΑΠ.

«Ουσιαστικά, είναι απολύσεις όταν τους λένε να εργαστούν 10-12 ώρες την εβδομάδα. Γιατί να μην δώσει τα voucher που μπήκαν σε άλλους δήμους, όπως στο Καστελόριζο, που ενώ εκεί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα 1.000 voucher, αυτοί έδωσαν 3.000; Γιατί να μη μαζευτεί όλο αυτό το ποσό από όλη την Ελλάδα και να γίνει ίση κατανομή;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι δουλεύουν σε αυτές τις δομές μέχρι και 17-18 χρόνια. Κάποιοι από τα ΚΔΑΠ, μπορεί να είναι 50 χρονών. Με τόση ανεργία που υπάρχει, ποιος θα ψάξει να βρει δουλειά; Πού;», είπε η πρόεδρος του συλλόγου.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο αριθμός των παιδιών στα ΚΔΑΠ φέτος είναι μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι ενώ πρόσθεσε:

«Τα οικονομικά κριτήρια πληρούνταν από τις οικογένειες που έμειναν εκτός. Είναι κάτι παραπάνω από κοροϊδία. Κατακρεουργούν ακόμη μία φορά την ελληνική οικογένεια».

Ακούστε όσα είπε η Ευαγγελία Χατζηϊωαννίδου στον Flash 99,4:

Δείτε ακόμη:
Ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΔΑΠ: «Καταστρεφόμαστε!»

Loading