Δαρδαμανέλης: «Δεν θα κλείσουμε την Αρετσού»

Για το ενδεχόμενο να βαδίσει στα χνάρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και να κλείσει το παραλιακό μέτωπο της Αρετσούς, μίλησε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν συνειδητοποιήσει και συνειδητοποιούν κάθε μέρα το σοβαρό της κατάστασης. Η αλήθεια είναι επίσης ότι δεν έχουμε παραλία ανάλογη της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα χρειαστεί να λάβουμε μια τέτοια απόφαση.  Ήδη έχουμε κάνει ότι χρειάζεται για την μείωση της κίνησης» τόνισε αρχικά ο κ. Δαρδαμανέλης.

Και σχετικά με το αν οι πολίτες της Καλαμαριάς μένουν στο σπίτι πρόσθεσε: «Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά υπάρχει και μια μειοψηφία που αψηφά τα όποια μέτρα με αποτέλεσμα συγχρωτίζεται στον πεζόδρομο. Και το περίεργο είναι ότι μιλάμε για ηλικιωμένους που δεν κρατούν τις αποστάσεις για κινήσεις που δεν είναι απαραίτητες. Πάνω σε αυτό να σας πω κι ένα παράδειγμα ότι το Σαββατοκύριακο μαζέψαμε περισσότερα σκουπίδια από την εποχή προ-κορονοϊού».

Ο Γ. Δαρδαμανέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία δημοτικής αστυνομίας από τους δρόμους της περιοχής: «Δυστυχώς δεν έχουμε Δημοτική Αστυνομία και αυτό είναι από τα αρνητικά που παραλάβαμε. Έχουμε στείλει έγγραφα έχουμε κάνει επαφές, αλλά δεν μπορέσαμε ούτε έτσι να συστήσουμε αυτό το σώμα. Και αυτό είναι έγκλημα για τον τόπο» τόνισε.

Επιπλέον αναφερόμενος στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία υπογράμμισε ότι «έχουμε κάνει ενέργειες και έχουμε στείλει επιστολές, ωστόσο για εμάς δύο είναι τα αγκάθια της Καλαμαριάς στον τομέα της Υγείας. Το ένα είναι η ανάπλαση του Αγίου Παύλου και η κατασκευή μιας επιπλέον πτέρυγας. Το δεύτερο είναι το Παναγία που έχει κλείσει και έχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς, με ένα κτήριο που ανήκει σε ιδιώτη και κόστιζε αρκετά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μας απασχολεί είναι να αναβαθμιστεί η υγεία στην Καλαμαριά με όποιον τρόπο είναι καλύτερος».

Σε ερώτηση για την αναβάθμιση του στόλου της δράσης «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέφερε ότι «είναι ενθαρρυντικό που έχουμε συμπολίτες που σπεύδουν με εθελοντική εργασία να συνδράμουν στην προσπάθεια. Πρόσφατα είχαμε το κάψιμο αυτοκινήτου που συμμετείχε στον στόλο αλλά αυτό το κενό ήρθε να καλύψει η προσφορά δύο αυτοκινητοβιομηχανιών τα οποία με χαρά προσθέσαμε στο στόλο της δράσης».

Για τα μέτρα ανακούφισης που αναμένεται να πάρει ο δήμος για τις επιχειρήσεις ο δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε πως «έτσι κι αλλιώς έχει προταθεί από την ΠΝΠ αλλά και πριν από αυτό υπήρχαν οι σκέψεις να μειώσουμε τα κόστη. Έχουμε κάνει το πρώτο Δημ. Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και πήραμε αρκετά μέτρα. Συγκεκριμένα, πήραμε 7-8 οικονομικά μέτρα, διότι αντιλαμβανόμαστε τη θέση που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι και το μόνο που μπορεί να κάνει ένας δήμος είναι να βοηθήσει στην οργάνωση της επόμενης ημέρας».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμαριάς στον Flash 99,4:

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com