Δήλωση σοκ από Κρεμλίνο για Αγιά Σοφιά: Καλό για τους Ρώσους τουρίστες ότι δεν θα έχει εισιτήριο

Το Κρεμλίνο προχώρησε σε μια ντροπιαστική δήλωση σχετικά με τη μη προσκόμιση κομίστρου στην Αγιά Σοφιά μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Avtoradio μεταξύ άλλων «Επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγιάς Σοφιάς είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό».

propoli

Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας δε θα επηρεαστούν από ένα εσωτερικό ζήτημα

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε πως η απόφαση της τουρκικής πλευράς δεν θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, γιατί η επίσημη ρωσική γραμμή είναι ότι (η μετατροπή του καθεστώτος της Αγιάς Σοφιάς) αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας.

«Επιπλέον, ελπίζουμε ότι σε οποιαδήποτε απόφαση, οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να μπορούν να επισκεφθούν τον ναό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά δεσμεύθηκε ότι «τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό». Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι ρωσικές αρχές σέβονται την αρνητική θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτό το θέμα. «Σεβόμαστε τη στάση του Πατριάρχη μας ως Ορθόδοξοι πιστοί (…) διαφέρει από την κρατική θέση».

Δείτε ακόμη:

Ειδική Σύνοδος Κορυφής: Επανεξετάζεται η σχέση ΕΕ – Τουρκίας

Loading