Δήμαρχος Δέλτα: Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός εισαγωγής ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων στην περιοχή μας

Για την «έξαρση» των κουνουπιών στο δήμο Δέλτα, τη δημιουργία μονάδας αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού αλλά και την αναστολή εργασιών για την εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων στα Μάλγαρα μίλησε ο Γιάννης Ιωαννίδης, δήμαρχος Δέλτα στο Politic Radio μέσα από τη συχνότητα του Flash Radio 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για τους πρόσθετους αεροψεκασμούς που γίνονται για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, λέγοντας:

«Οι εστίες των κουνουπιών πολλαπλασιάζονται με φρενήρη ρυθμό. Από τον Μάρτιο και μετά ξεκινάει η καταδίωξη απέναντι στα κουνούπια ώστε να ανακουφίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών στο δήμο Δέλτα. Η προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια είναι εξαιρετική, δίνει τη μάχη της σε καλό επίπεδο.

Στους ορυζώνες υπάρχει ένα πρόβλημα, όμως με τους πρόσθετους αεροψεκασμούς που έγιναν θα απαλύνουν το πρόβλημα. Οι απότομες εναλλαγές καιρικών συνθηκών αυξάνουν επώδυνα τη διαδικασία του κουνουπιού.

Δεν είναι μόνο οι ορυζώνες και τα αγροκτήματα που είναι εστίες των κουνουπιών, είναι και ο αστικός οικισμός».

Υπογράμμισε, εν συνεχεία, ότι και οι πολίτες φέρουν ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Τα απορρίμματα και τα στάσιμα νερά είναι επιβαρυντικά για το περιβάλλον. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στον αστικό οικισμό και να κάνουν ψεκασμούς γιατί τα φάρμακα είναι επιβλαβή για την υγεία. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανοχή πρέπει να είναι ουσιαστική για τον πολίτη».

«Φτάνει πια με τις επιβαρυντικές μολύνσεις»

Σχετικά με τη μονάδα αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού που θέλουν να εγκαταστήσουν στην περιοχή, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε:

«Εμείς ζούμε σε μια περιοχή που φιλοξενεί 1.350 επιχειρήσεις. Το 14% του ΑΕΠ της χώρας παράγεται εδώ. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός εισαγωγής ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων στην περιοχή μας. Μια από αυτές είναι αυτή η μονάδα που θα επεξεργάζεται και θα αποτεφρώνει υγειονομικό και νοσοκομειακό υλικό. Η χωροθέτηση της γίνεται σε απόσταση 200 μέτρων από σπίτι. Η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου είναι όμορη με τον οικισμό της Σίνδου.

Η περιβαλλοντική μελέτη έχει πολλά κενά. Εμείς τεκμηριώσαμε την αντίδραση μας και εκφράζοντας όλους τους πολίτες λέμε ένα «φτάνει πια» για αυτές τις επιβαρυντικές μολύνσεις. Θεωρώ ότι θα αποτραπεί η λειτουργία αυτής της μονάδας».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η γνωμοδότηση γίνεται από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Έχει ενημερωθεί η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Η κατεύθυνση είναι αρνητική στη γνωμοδότηση λειτουργίας αυτής της μονάδας.

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πλευρικά διόδια στα Μάλγαρα, ο δήμαρχος Δέλτα σημείωσε:

«Έχουν καταλάβει το τραγελαφικό της διαδικασίας κατασκευής των διοδίων. Αυτή τη στιγμή έχουν αποσυρθεί διότι ο χώρος εγκατάστασης των συγκεκριμένων διοδίων θα αποτρέψει την προσέλευση εκατοντάδων αγροτών στα χωράφια. 40.000 στρέμματα θα αποκλειστούν. [..] Είναι τρελό αυτό!», κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ιωαννίδη εδώ: