EUROKINISSI @ B. Βερβερίδης

Δήμαρχος Κασσάνδρας για τουρισμό: Χειρότερα και από το πιο αρνητικό σενάριο

Στη μεγάλη κρίση που περνά ο κλάδος του τουρισμού αναφέρθηκε εκτενώς η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Συγκεκριμένα αναφορικά με την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Κασσάνδρας, η κ. Χαλκιά ανέφερε ότι «ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάποια πράγματα. Χθες, άνοιξαν και οι ξενοδοχειακές μονάδες. Ωστόσο δεν έχουμε ευχάριστα νέα, δεν έχουμε κόσμο, περιμένουμε το πρώτο δεκαήμερο να δούμε πως θα εξελιχθεί» ενώ αναφορικά με το αν είναι τουλάχιστον θετικές οι εξελίξεις με τον οδικό τουρισμό υπογράμμισε πως «ούτε σε αυτό το κομμάτι δεν είναι καλά τα πράγματα. Και είναι μια εικόνα που μας προβληματίζει πάρα πολύ, διότι είμαι κάθε μέρα έξω και διαπιστώνω ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από αυτό που υπολογίζαμε ως χειρότερο σενάριο».

propoli

Για το υπάρχουν κλειστές ξενοδοχειακές μονάδες, συμπλήρωσε πως «όχι δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις, απλά από τις υπάρχουσες μονάδες δεν έχουν ανοίξει κάποια τμήματά τους. Δεν διαθέτουν δηλαδή όλες τις κλίνες τους και αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα τα πράγματα να είναι κάπως καλύτερα, αλλά δυστυχώς δεν είναι».

Σε ερώτηση για το αν δέχεται καθημερινά παράπονα από επαγγελματίες τόνισε ότι «δεν είναι το αν θα παραπονεθούν, αλλά το γεγονός. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά, αλλά κακά τα ψέματα τα τέλη μπροστά σε αυτά που υπάρχουν δεν είναι τίποτα. Αν λάβουμε υπόψη μας, ότι και τα σχολεία άργησαν να κλείσουν, υπήρχαν εξεταστικές, πανελλαδικές, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και αυτό το Σαββατοκύριακο τι θα γίνει».

Για τα παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης (beach bars) η κ. Χαλκιά επισήμανε ότι η «εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί δεν ξέρω πως θα βγάλουμε τον χειμώνα».

Επιπλέον μιλώντας για τις υποδομές της Κασσάνδρας η δήμαρχος της περιοχής είπε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο βασικούς τομείς στον τομέα της καθαριότητας. Ο πρώτος αφορά την καθημερινότητα που είναι άψογη και ο δεύτερος όλα αυτά που υπάρχουν 20-25 χρόνια και κάνουμε ένα τεράστιο αγώνα για να καθαριστούν. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένη από τη συνεργασία του κόσμου – και αυτό δεν αφορά τόσο τους δημότες μου, όσο τους επιχειρηματίες –  γι’ αυτό και έχουμε καταρτίσει ένα ποινολόγιο που θα το βάλουμε πλέον σε εφαρμογή. Διότι δεν γίνεται ο δήμος να καθαρίζει και όλοι οι άλλοι να πετάνε.

Και αυτό που με ενοχλεί θα το ξαναπώ. Εγώ είμαι καινούργια στη διοίκηση, οπότε αυτό το παιχνίδι που έρχονται από τα αστικά κέντρα για να κάνουν διακοπές και βγάζουν φωτογραφίες με σημεία στον δήμο τα οποία έχουν μπάζα, πρέπει να σταματήσει. Δεν πάνε μόνα τους αυτά εκεί. Δεν μπορεί λοιπόν ένας δήμος να σηκώσει το κοστολόγιο να κυνηγάω τον οποιοδήποτε».

Στο κομμάτι της αστυνόμευσης ανέφερε πως «εμείς δεν έχουμε ούτε δημοτική αστυνομία, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το κομμάτι υστερούμε πάρα πολύ. Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να περιφρουρήσουμε την περιοχή και από την στιγμή που δεν έχουμε δημοτικούς υπαλλήλους για να κάνουν αυτή τη δουλειά, αναγκάζεσαι να στραφείς στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό όμως κοστίζει. Και κοστίζει ακριβά. Από εκεί και πέρα η αστυνομία κάνει τη δουλειά της στα αντικείμενα που έχει.

Βέβαια η Κασσάνδρα έχει μια ιδιομορφία. Είμαστε ένας δήμος 20.000 μόνιμων κατοίκων που το καλοκαίρι και γενικότερα στο εξάμηνο γινόμαστε 700 με 800.000. Είναι τόσο μεγάλη η απόκλιση που αυτό από μόνο του δημιουργεί πρόβλημα. Στις υπηρεσίες, στο Κέντρο Υγείας, στην αστυνομία…Το κακό είναι ότι μας αντιμετωπίζουν μόνιμα ως ένα δήμο των 20.000 κατοίκων. Σε όλα τα επίπεδα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της δημάρχου Κασσάνδρας στον Flash 99,4:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθαρίζονται τα ρέματα στον δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική

Loading