«Ευχαριστώ» Ράμα στον ελληνικό λαό – Στους 51 οι νεκροί

Τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό και στους φίλους του, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, για τη συμπαράσταση που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο αυτή την ώρα αλβανικό λαό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε σημερινή μετάδοση από την προσωπική ηλεκτρονική πλατφόρμα του.

«Θαύμασα, είπε, τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω, πρόσθεσε, κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε».

Στο μεταξύ, ο θάνατος μιας 20χρονης το μεσημέρι στην εντατική του νοσοκομείου Τιράνων ανέβασε σε 51 τον αριθμό των θυμάτων του φονικού σεισμού.

Χιλιάδες πολίτες στη νεκρώσιμη ακολουθία

Μέσα σε οιμωγές και ομαδικούς θρήνους που θύμιζαν αρχαίες σκηνές τραγωδιών, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην τελευταία τους κατοικία τα οκτώ μέλη της οικογένειας Λιάλια, που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση της τετραώροφης κατοικίας τους στα προάστια του Δυρραχίου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, και χιλιάδες πολίτες.

Από την οικογένεια σώθηκε μόνο ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε χθες στην Ιταλία για εξειδικευμένη νοσηλεία.

YouTube
YouTube