ΕΚΘ: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του εργάτη

Λιτή και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στον χώρο μπροστά από το κτίριο που το στεγάζει.

Στη σύντομη ομιλία του, ο ταμίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΘ, Παναγιώτης Παγώνης τόνισε ότι η «σημερινή εκδήλωση είναι συμβολική λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την εξάπλωση του κορονοϊού. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που όλο αυτό το διάστημα έδωσε το «παρών» και στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται πολλαπλά αυτή τη δύσκολη περίοδο, τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Και συμπλήρωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα απεργίας, είναι ημέρα τιμής και τιμούμε όλους τους εργαζόμενους που δεν σταμάτησαν να εργάζονται καθημερινά για το γενικό καλό και την εξυπηρέτηση του κόσμου, όλους τους εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τους εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους που έχουν αναμετρηθεί με τις δικές τους δυνάμεις, φέρνοντας στην επιφάνεια την τεράστια σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυσή του με πραγματικές και μετρήσιμες προσλήψεις».

Να σημειωθεί ότι στη συμβολική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook τόνισε ότι «τιμούμε τη μνήμη της αιματοβαμμένης απεργίας του Μάη του 1936, τη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό το 1945, το γαλλικό Μάη του 1968, τους νεκρούς της εργατικής τάξης όλους εκείνους και εκείνες που πριν από εμάς για αμέτρητους Μάηδες έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων και την αξιοπρέπεια και το δίκαιο όλων των ανθρώπων απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση».

Στην ίδια ανάρτηση δεν παρέλειψε να κάνει και κριτική στην κυβέρνηση και τον Στέλιο Πέτσα, αναφέροντας ότι «πριν από μερικές ημέρες σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αποκάλεσε την Εργατική Πρωτομαγιά «γιορτή», καθώς ζητούσε από τα εργατικά σωματεία και τις πολιτικές δυνάμεις να «συνετιστούν» με την οδηγία να κάνουν υπομονή για να «γιορτάσουν» το επόμενο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. […] […] Η Πρωτομαγιά λοιπόν, είναι η μέρα των εργατών. Είναι η μέρα των βιοπαλαιστών που αναγκάζονται να στερούνται τις οικογένειές τους, να δουλεύουν υπερωρίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Είναι η ημέρα που μπαίνει επίσημα η άνοιξη και μαζί με αυτήν, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου βροντοφωνάζουν πως κανείς δεν πρέπει να ζει για να δουλεύει, αλλά να δουλεύει για να μπορεί να ζει».

Τέλος να σημειωθεί, ότι στον χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.