ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ THES.GR/ ΚΑΤΡΑΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ελλάδα: «Μπλόκο» στους Σέρβους τουρίστες λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων

Χωρίς τους Σέρβους, που αποτελούν μια από τις κύριες αγορές τουριστών για τη βόρεια Ελλάδα, θα είμαστε από σήμερα καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει μπλόκο τους Σέρβους τουρίστες, λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της Σερβίας μάλιστα έχει προχωρήσει σε lockdown πολλών περιοχών μεταξύ των οποίων και της πρωτεύουσας Βελιγραδίου.

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης

«H κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Αντιδράσεις για το κλείσιμο των συνόρων στους Σέρβους

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αναστάτωση για τους ίδιους, καθώς πολλοί προγραμμάτιζαν διακοπές στην Ελλάδα.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε πολλούς Σέρβους τουρίστες καθ’ οδόν για την Ελλάδα ενώ κάποιους άλλους στο τελωνείο του Προμαχώνα, έτοιμους να εισέλθουν στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Δείτε επίσης;

Κλείνουν από αύριο τα σύνορα της Ελλάδας για τους Σέρβους τουρίστες