ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Έβρος: Κινητικότητα μεταναστών- Αυξημένη επαγρύπνηση

Ούτε διαψεύδονται ούτε επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που αναφέρουν έντονη κινητικότητα στην Τουρκική πλευρά των συνόρων με την Ελλάδα στον Έβρο, προσφύγων και μεταναστών που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω του Έβρου.

Μάλιστα πρόκειται για πολλά σημεία των συνόρων, Καστανιές, Πέταλο και Τυχερό, όπου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΙ, τουλάχιστον τρία λεωφορεία με μετανάστες κινήθηκαν από Αδριανούπολη, προς την άλλη πλευρά των συνόρων.

Τοπικά μέσα του Έβρου, επιβεβαιώνουν την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην Τουρκική πόλη, καθώς φαίνεται ο Ερντογάν να υλοποιεί την απειλή του για δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων μετά το τέλος της πανδημίας.

Στον Έβρο, βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες καθώς και περίπου 300 άνδρες της FRONTEX καθώς και ελικόπτερα Απάτσι, οι οποίοι βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη. Νωρίτερα, πληροφορίες έλεγαν πως το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών, φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Η «Haber Turk» γράφει πως, «το ταξίδι της ελπίδας μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες».

Δείτε επίσης:

Έβρος: Πληροφορίες για 6.000 μετανάστες στα σύνορα