Ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΔΑΠ: «Καταστρεφόμαστε!»

«Καταστρεφόμαστε», αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΔΑΠ στον Πρόεδρο του Σωματείου, Σωκράτη Σαρρή, ο οποίος μίλησε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Σχετικά με τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα δημοτικά και ιδιωτικά ΚΔΑΠ, ο κ. Σαρρής είπε:

propoli

«Θα κλείσουν πολλά ιδιωτικά ΚΔΑΠ, αν δεν τα στηρίξει η κυβέρνηση. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν πολλοί σοβαροί επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να κάνουν αρκετά πράγματα για τα παιδιά. Αυτό που μου λένε στις τηλεφωνικές κλήσεις είναι: «Καταστρεφόμαστε» και είναι πολύ θλιβερό. Επικρατεί αγωνία και αδικία».

«Καμία ισότητα»

Για διάκριση ανάμεσα στα δημοτικά και τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ έκανε λόγο ο κ. Σαρρής, εξηγώντας:

«Στα δημοτικά ΚΔΑΠ δόθηκαν 10 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο σχετίζεται με την αποφυγή απόλυσης των υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα δημοτικά και τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ με την αρχή της ισότητας».

Παράλληλα, ο κ. Σαρρής σημείωσε: «Το πρόβλημα είναι ότι σε ορισμένες περιοχές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δημοτικά ΚΔΑΠ. Για παράδειγμα, στον Εύοσμο 1.600 παιδιά έχουν πλήρη φάκελο και μπορούν να μπουν σε ΚΔΑΠ. Οι θέσεις των δημοτικών ΚΔΑΠ όμως είναι 90. Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα 1.510 παιδιά; Τα περισσότερα ΚΔΑΠ έχουν χάσει το 45% των παιδιών».

«Ανεξέλεγκτη ίδρυση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ»

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των ιδιωτικών ΚΔΑΠ εξήγησε πως η διανομή των θέσεων γίνεται με μοριοδότηση, η οποία είναι «αντικειμενική, η μητέρα παίρνει μόρια ανάλογα με την εργασιακή της κατάσταση, αν είναι πολύτεκνη κ.α., υπάρχει μαθηματικός τύπος. Με βάση τη χρηματοδότηση τοποθετούνται οι μητέρες σε αυτές τις δομές φιλοξενίας των παιδιών».

Ευθύνες για το «χάος» που κυριαρχεί επιρρίπτει και στην ανεξέλεγκτη ίδρυση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ. «Υπάρχουν ανισότητες, γιατί όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας δεν είναι ίδια και υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες, το οποίο έχει προκληθεί από την ανεξέλεγκτη ίδρυση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ».

Τέλος, ο κ. Σαρρής επεσήμανε πως ο σύλλογος ΠΑΣΚΕΔΑΠ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ουκ ολίγες φορές σχετικά με τον διπλασιασμό των αιτήσεων, ενώ κατέληξε ότι «θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και θα ξεκαθαρίσουν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να υπάρχουν ίσοι και ίδιοι κανόνες για όλη την Ελλάδα».

Ακούστε όσα είπε ο Σωκράτης Σαρρής στον Flash 99,4:

Δείτε ακόμη:
ΚΔΑΠ: Παιδιά και… αποπαίδια για την κυβέρνηση

Loading