ΗΠΑ: Εύσημα στην Ελλάδα για remdesivir και διαχείριση κρίσης

Εύσημα στην Ελλάδα δίνουν οι ΗΠΑ, τόσο για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, όσο και για το ρόλο της χώρας στις δοκιμές του φαρμάκου remdesivir.

Το εν λόγω φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 και φαίνεται να ανοίγει το δρόμο για μία πιθανή θεραπεία του φονικού ιού.

propoli

Εκτενή αναφορά στο ζήτημα έκανε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το πειραματικό φάρμακο Remdesivir, καθώς και στο ρόλο κάποιων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση remdesivir σε ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το πολλά υποσχόμενο φάρμακο.

Συγχαρητήρια επιστολή Κραχ

Εν τω μεταξύ, συγχαρητήρια επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Κιθ Κραχ.

«Η ισχυρή συνεργασία μας είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε αυτό τον ιό και να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες αυτού του αγώνα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός υφυπουργός, ο οποίος εκφράζει και έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Παράλληλα, συγχαίρει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τους συνεργάτες τους, για το γεγονός ότι η χώρα μας αφαιρέθηκε από την «μαύρη» λίστα «Special 301 Report in 2020» για τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που όπως επισημαίνει, ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν κρύβει, μάλιστα, και την απογοήτευσή του για τη ματαίωση της επίσκεψης της «Partnership Opportunity Delegation» στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Εκφράζει, ωστόσο, τη βούληση της αμερικανική κυβέρνησης, η διμερής συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία να υπογραφεί εξ αποστάσεως.

Loading