Εισβολή Ρουβίκωνα στο Τουρκικό Προξενείο (vd, pics)

Συναγερμός σήμανε στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του κτηρίου λίγο μετά τις 11:00.

Οι περίπου δέκα διαδηλωτές παρίσταναν τους επισκέπτες και στη συνέχεια -όταν και εισήλθαν εντός του προαυλίου χώρου-, ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της Τουρκίας με αφορμή τις επιθέσεις στη Β. Συρία.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται τόσο εντός του προξενείου όσο και εκτός, ενώ υπάρχει η εντολή να ελεγχθούν όλοι όσοι εξέλθουν από το κτήριο.

Μάλιστα υπάρχει και μια σχετική ανάρτηση στο twitter, όπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πρόκειται για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Έντεκα προσαγωγές

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 11 προσαγωγές. Μάλιστα, ένας άνδρας πριν εισέλθει στο όχημα των αστυνομικών φώναξε «αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό».

Δείτε video και φωτογραφίες του Politik.gr από το τουρκικό προξενείο:

Εισβολή Ρουβίκωνα στο Τουρκικό Προξενείο (vd, pics) Εισβολή Ρουβίκωνα στο Τουρκικό Προξενείο (vd, pics)

Επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, μία απίστευτη επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την επιστολή, που φέρει ημερομηνία 9 Οκτωβρίου, αποκάλυψε η δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Trish Regan. Την αυθεντικότητά της επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος.

Στην επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ γράφει:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ας εργαστούμε για συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη ένα μικρό δείγμα σε σχέση με τον Πάστορα Μπράνσον».

Και προσθέτει: «Έχω δουλέψει σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο, μπορείτε να κάνετε μία καλή συμφωνία. Η ιστορία θα σας κοιτάξει ευνοϊκά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Διαφορετικά θα σας βλέπει για πάντα ως διάβολος αν δεν γίνουν καλά τα πράγματα. Μην είσαι σκληρός άντρας. Μην είσαι ανόητος! Θα σας καλέσω αργότερα».