Ο κοροναϊός «πάγωσε» την αγορά της Θεσσαλονίκης

Δραματική πτώση καταγράφεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των θετικών κρουσμάτων κοροναϊού.

Οι κάτοικοι στον απόηχο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από εχθές σχηματίζουν ουρές στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα, σε αντίθεση με την αγορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου επιχειρηματίες και υπάλληλοι κάνουν λόγο για «πάγωμα του χρόνου».

«Έχουν σταματήσει να κινούνται τα πάντα εδώ και μια εβδομάδα», δήλωσε στο Politik.gr η Μαριάννα Ντούβαρτζη, επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων στην Εγνατία. Χαρακτηριστικό της «νέκρωσης» της αγοράς, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την κ. Ντούβαρτζη «το ταμείο μας το προηγούμενο διάστημα έκλεινε στα 1.500€ ημερησίως και εχθές κλείσαμε στα 290€».

Τόσο στην Εγνατία, όσο και στην Τσιμισκή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «δύσκολη» από τους επιχειρηματίες, με την Ιωάννα Δεληγιάννη που διατηρεί κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην Τσιμισκή, να επισημαίνει στο Politik.gr ότι «από τη Δευτέρα και έπειτα υπάρχει κατακόρυφη πτώση στην αγορά. Οι περισσότεροι απλώς τριγυρνούν με μια μάσκα στο πρόσωπό τους, χωρίς να ψωνίζουν σχεδόν τίποτα απολύτως». Μάλιστα η κ. Δεληγιάννη ζήτησε την παρέμβαση τόσο της κυβέρνησης όσο και του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα. «Πολλοί συνάδελφοι έχουν φτάσει στο όριο με την επιχείρησή τους και σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν το μαγαζί τους», πρόσθεσε η ίδια.

Πτώση στην αγοραστική κίνηση παρατηρείται και στο εμπορικό κέντρο «ODEON» και σύμφωνα με την Ελένη Ιωαννίδου, οφείλεται σε δύο παραμέτρους. «Στον κορωναϊό πια και στο γεγονός ότι πλησιάζει το τέλος του μήνα. Πολλοί περιμένουν να πληρωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ η ίδια τόνισε ότι δεν ανησυχεί για το αν θα επηρεαστεί η επιχείρησή της από την κρίση που έχει ξεσπάσει μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού.

YouTube
YouTube