Ολλανδία: Σε πορτοκαλί λίστα τα ελληνικά νησιά- Καραντίνα 10 ημερών για τους ταξιδιώτες

Νέα ταξιδιωτική οδηγία για τα ελληνικά νησιά εξέδωσε σήμερα (8/9) το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, τοποθετώντας τους ελληνικούς προορισμούς στην πορτοκαλί λίστα.

Σύμφωνα με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία, οι Ολλανδοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια προς την Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη, Σέριφο, Ζάκυνθο, Κρήτη και Λέσβο και όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα θα τίθενται σε καραντίνα δέκα ημερών.

propoli

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM συνέστησε στους ειδικούς να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδας εν όψει διακοπών φθινοπώρου, περίοδο που πολλοί Ολλανδοί επιλέγουν να πραγματοποιήσουν για μια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύντομη απόδραση σε κάποια ηλιόλουστη χώρα.

Παράλληλα, αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδιο για την επέκταση του καταλόγου των ατόμων που δεν θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από μια «πορτοκαλί ζώνη», όπως χαρακτήρισε πλέον το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών τα ελληνικά νησιά – όπως οι επιβάτες που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι σε πλοία και άλλα άτομα σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraaf.

Σημειώνεται πως η οδηγία τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα 8/9/2020.

Δείτε ακόμη: Όπου φύγει φύγει οι Βρετανοί από τα ελληνικά νησιά

Loading