Ρεκόρ εκθετών στην Detrop Boutique και Artozyma

Ρεκόρ εκθετών στην Detrop Boutique και Artozyma

Του Αντώνη Τσολναρά

Πάνω από 350 εκθέτες -άμεσους και έμμεσους- από 16 χώρες θα φιλοξενήσει η φετινή Detrop Boutique και Artozyma στους χώρους της ΔΕΘ – Helexpo το διήμερο 22-24 Φεβρουαρίου, ενώ οι εκθέσεις θα υποδεχθούν και 230 hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες.

Παράλληλα, εκτός από την Detrop Boutique και Artozyma, το «πλούσιο» εκθεσιακό πρόγραμμα συνεχίζεται και στην Αθήνα με την Athens International Jewellery Show στο Metropolitan Expo (21-24 Φεβρουαρίου).

Τζήκας: «Πλούσιες εκδηλώσεις»

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (20/2), στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι «το εκθεσιακό πρόγραμμα του 2020 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο από την τριπλά επιτυχημένη Agrotica».

Για την Detrop Boutique ο κ. Τζήκας επισήμανε: «Έχει ως στόχο να προβάλει τα καλύτερα ντελικατέσεν προϊόντα και τρόφιμα, αναδεικνύοντας τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ συγκεντρώνει επίσης τις συμμετοχές οκτώ Περιφερειών και του Δήμου Καλαμάτας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζήκας ανέφερε ότι «”πλούσιες” θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως της Delicious Moments σε συνεργασία με την Chef Stories που θα περιλαμβάνουν το Delicious Grocery, ένα μοντέρνο μπακάλικο που θα στηθεί στο Περίπτερο 9 και θα αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. Επίσης άλλη εκδήλωση είναι εκείνη του Cheese n’ Wine στο Περίπτερο 8, που θα αναδείξει την αξία του pairing τυροκομικών προϊόντων με κρασιά και αποστάγματα, αλλά και το θεματικό σαλόνι Beer & Cold Cuts, στο ίδιο περίπτερο».

Artozyma και Athens International Jewellery Show

Την ίδια ώρα η… μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού θα κατακλύσει την Artozyma, ενώ στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν και διάφορες εκδηλώσεις, όπως το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, όπου θα τιμηθεί το ψωμί της πινακωτής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής με κορυφαίους pastry chefs να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή, αλλά και το Free From Forum, ένα συνέδριο γύρω από τις νέες τάσεις και τα μυστικά της υγιεινής διατροφής.

Πριν όμως από τις Detrop Boutique και Artozyma, ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo σε χώρο 12.000 τμ η Athens International Jewellery Show, όπου θα δώσουν το «παρών» τα δυναμικότερα brands του κλάδου του κοσμήματος, με περισσότερους από 270 εκθέτες.

Ποζρικίδης: «Η μεγαλύτερη έκθεση της τελευταίας δεκαετίας»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε ότι «τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των πολλαπλών εκθεσιακών γεγονότων που διοργανώνει η ΔΕΘ – Helexpo είναι ο δυναμισμός, η εξωστρέφεια και η καινοτομία», ενώ επισήμανε πως «το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου της αρτοποιίας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για το 2020 είναι από την πλευρά της η 9η Artozyma, η οποία είναι μεγαλύτερη ανάλογη έκθεση της τελευταίας δεκαετίας, καθώς συγκεντρώνει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού».

Το διάσημο λάδι Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, από την πλευρά του τόνισε ότι «το λάδι είναι ένα προϊόν που χαρακτηρίζει την περιοχή καθώς ο δήμος Καλαμάτας θα παρουσιάσει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο μέσα από γευσιγνωσίες. Η παραγωγή λαδιού εκτιμάται κάθε χρόνο από 30.000 έως 60.000 τονους με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περίπου στους 7.000 με 8.000 τόνους και ελιά στους 7.000 τόνους». Μάλιστα, πρόσθεσε πως «είμαστε από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της Ελλάδας και ο δήμος Καλαμάτας είναι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια αγορά».

Loading

Play