Σύνοδος κορυφής στο Παρίσι για την ασφάλεια της Ευρώπης

Σύνοδος κορυφής στο Παρίσι για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί αύριο, Δευτέρα, στο Παρίσι τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες για συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια, επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Ο Μπαρό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες αύριο για συζητήσεις. Παρόλο που δεν ανέφερε ποιες χώρες θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη συνάντηση εργασίας, είναι σαφές ότι οι διαβουλεύσεις είναι κρίσιμες.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πέντε Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν πως η συνάντηση θα περιλαμβάνει τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Δανία, η οποία θα εκπροσωπήσει τις Βαλτικές και τις σκανδιναβικές χώρες.

Ο ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Κιθ Κέλογκ, προκάλεσε σοκ χθες λέγοντας πως η Ευρώπη δεν θα έχει μία θέση στο τραπέζι των συνομιλιών για να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Loading

Play