Θεσσαλονίκη: Ο Ακάθιστος Ύμνος για την Αγιά Σοφιά (vd, pics)

Στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας βρέθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,  προκειμένου να παραστεί στον Εσπερινό και εν συνεχεία να ψάλει τον Ακάθιστο Ύμνο για την Αγιά Σοφιά.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Καρβουνίδου

propoli

Αφορμή, ασφαλώς, είναι το γεγονός ότι τελέστηκε στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη η μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια.

Η άφιξη του Μητροπολίτη Άνθιμου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν την άφιξη του Μητροπολίτη Άνθιμου, οι καμπάνες στην Αγία Σοφία –όπως και στις υπόλοιπες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης- χτυπούσαν πένθιμα.

Άνθιμος και πιστοί ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος και πιστοί ψάλλουν στη Θεσσαλονίκη τον Ακάθιστο Ύμνο, μετά την τουρκική βεβήλωση στην Αγιά Σοφιά

Gepostet von politic.gr am Freitag, 24. Juli 2020

Στο ναό βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, καθώς και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από χριστιανικές, αλλά και εθνικιστικές οργανώσεις.

Μάλιστα, ακολούθησε και πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο, όπου έψαλλαν και πάλι τον Ακάθιστο Ύμνο.

Στην πορεία, πάντως, δεν έλειψαν και εθνικιστικά συνθήματα, όπως «Σκ…α στον τάφο του Κεμάλ» και «Τσεκούρι και φωτιά στα τούρκικα σκυλιά».

Επίσης, κάποιοι έκαψαν τουρκικές σημαίες. Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ

Δείτε ακόμη:
Αγιά Σοφιά: Η ιστορική βεβήλωση είναι γεγονός (vd, pics)

Loading