ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσαβούσογλου: Συμφωνία Ερντογάν – Τραμπ για τη Λιβύη

Νέα δεδομένα στη σύρραξη της Λιβύης δημιουργεί η σημερινή δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την οποία έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε ότι η συμφωνία επήλθε στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών τις προηγούμενες ημέρες. Η συνεργασία των δύο χωρών θα γίνεται σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας αλλά και μυστικών υπηρεσιών.

«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη. Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», ήταν η δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου.

Νέες βολές κατά της Ελλάδας

Ταυτόχρονα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρήκε ως αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ για να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της χώρας μας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε αρχικά ότι ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και στην Ευρώπη – η οποία κάνει τα στραβά μάτια σε άγριες συμπεριφορές – για να προσθέσει: «Κι η Ελλάδα στα σύνορά μας είδατε πώς συμπεριφέρθηκε στους πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πώς συμπεριφέρθηκε; Πέθαναν 3-4 άνθρωποι. Το είδατε».

Δείτε επίσης: ΝΑΤΟ: Έρευνα για επιθετικό ελιγμό τουρκικής φρεγάτας στη Μεσόγειο