Yπόθεση Καρούζου: Στοιχεία φωτιά που δεν αξιοποιεί κανείς!

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου

Υπόθεση Καρούζου: Στοιχεία φωτιά που δεν αξιοποιεί κανείς! Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, ο βασικός μάρτυρας του σκανδάλου Καρούζου.

Λίγες ώρες μετά την δικαστική απόφαση κόλαφο σε βάρος του Ιωάννη Καρούζου και ακόμη πέντε προσώπων που δημοσιοποίησε το «politik.gr», o κ. Λιβανός επανέρχεται με νέες σοβαρές καταγγελίες περί «συγκάλυψης» από τις αρμόδιες αρχές για τις οποίες έχει ενημερωθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λιβανός επανέρχεται στην επιστολή που είχε αποστείλει στις 08/01/2018 η οποία είχε σταλεί στη δικαστική και πολιτική ηγεσία της χώρας και την οποία είχε δημοσιοποιήσει ολόκληρη το «politik.gr», ενώ προχωρά και σε νέες καταγγελίες περί συγκάλυψης της όλης υπόθεσης.

Yπόθεση Καρούζου: Στοιχεία φωτιά που δεν αξιοποιεί κανείς!

Συγκεκριμένα ο πρώην συνεργάτης του κ. Καρούζου είχε καταγγείλει ότι τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί για το «Καρούζος gate», αφορούν 138 υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος του ομίλου Καρούζου και όσων εμπλέκονται. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Λιβανό εκδικάζονται τελικά μόνο δύο υποθέσεις από τις 138, οι οποίες μάλιστα είναι και οι πιο «ανώδυνες».

Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε η κυβέρνηση

Στη νέα ανακοίνωσή του ο κ. Λιβανός κάνει λόγο για ζημία ύψους 10,070 δισεκατομμυρίων ευρώ από την όλη υπόθεση, καθώς επίσης και για «ενδεχόμενη συνέργεια» των ελεγκτικών αρχών. Όπως αναφέρει, εδώ και τρία χρόνια επανειλημμένα ζητεί με γραπτά του αιτήματα να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση Καρούζου συγκεκριμένα στοιχεία, προτού η υπόθεση παραγραφεί. Μάλιστα ο κ. Λιβανός καταγγέλλει ότι με βάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει 200 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από «μίζες» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί, κάτι που γεννά πολλά ερωτηματικά για τη στάση των αρμοδίων αρχών, όπως επίσης και της σημερινής κυβέρνησης η οποία είναι ενήμερη για όλα αυτά.

«Θέλω να τονίσω ότι έχουν παρέλθει ήδη 3 χρόνια καταθέτοντας γραπτά αιτήματα, παρακαλώντας στην ουσία το ελληνικό κράτος και τους αρμοδίους φορείς, ώστε να κλητευθώ, προ παραγραφής αδικημάτων (διότι εκεί το μεθόδευσαν εσκεμμένα!) και να καταθέσω αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο 2 εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προς όφελος του Ελληνικού λαού, προερχόμενα από μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διακινούταν εσκεμμένα με δαιδαλώδεις σκοτεινές διαδρομές» τονίζει στην ανακοίνωσή του κ. Λιβανός.

Απειλούν τη ζωή του

Ο κτηματομεσίτης κάνει επίσης λόγο για «εμπλοκή πολιτικών προσώπων» ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές σε βάρος της ζωής του. Απειλές υπό την απειλή όπλου με σκοπό να μην καταθέσει τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση από την οποία θα μπορούσε να επωφεληθεί το ελληνικό Δημόσιο.Yπόθεση Καρούζου: Στοιχεία φωτιά που δεν αξιοποιεί κανείς!

«Είναι εμφανέστατο ότι ενεργούν αντίθετα με το νόμο «περί προστασίας μαρτύρων» προς εμένα, τον καταγγέλλοντα, που έχω δεχθεί επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής μου και μάλιστα υπό την απειλή όπλου. Τι είδους ανταλλακτικές σχέσεις υπάρχουν και θέτουν ακόμη και την ζωή μου υπό καθεστώς εκβιασμού, προκειμένου να φοβάμαι και να σιωπήσω; Οι εκφοβισμοί και οι απειλές κατά εμού είναι γνωστό ότι προέρχονται από αυτούς, που έχουν απώτερο σκοπό την “εξαφάνισή μου”, προκειμένου να σωθούν» σημειώνει.

Αιχμές για την κυβερνητική στάση

Ο κτηματομεσίτης αφήνει επίσης αιχμές για ακίνητα συνολικής αξίας 1,080 δισ. ευρώ τα οποία αν και έχουν κατασχεθεί δεν έχουν εκπλειστηριαστεί κάνοντας λόγο για «κρυφούς επενδυτές», ενώ επισημαίνει ότι περί τα 91.334 αποδεικτικά έγγραφα που προσκόμισε στις αρμόδιες αρχές εξαφανίστηκαν από τη δικογραφία. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες οι οποίες χρίζουν άμεσης διερεύνησης. Την ίδια ώρα που ο κ. Λιβανός αφήνει σαφείς αιχμές για τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ποιες σκοτεινές δυνάμεις εμποδίζουν να γίνει πραγματικότητα η Κάθαρση, που ήταν κάποτε το όραμα του Πρωθυπουργού; Δικαιούμαι πια να αμφιβάλω για την ειλικρινή του πρόθεση, διότι ακόμη και ο νόμος που ψηφίστηκε από το 2010 και αποτελεί το «υπερόπλο» στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής δεν  εφαρμόζεται γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση» επισημαίνει στη δημόσια τοποθέτησή του.  Yπόθεση Καρούζου: Στοιχεία φωτιά που δεν αξιοποιεί κανείς!

Να σημειωθεί ότι η επιστολή που είχε αποστείλει στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Λιβανός είχε αποδέκτες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον  υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς κύριο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή, τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Πέππα, την  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου και την  Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Η συνεργασία με Καρούζο και οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιβανός ήταν συνεργάτης του κ. Καρούζου την προηγούμενη δεκαετία. Μέχρι που το 2010 κατέθεσε σε βάρος του πρώην συνεργάτη του μηνυτήρια αναφορά, διατυπώνοντας συγκεκριμένες καταγγελίες. Όπως είχε αποκαλύψει το «politik.gr», στην επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Λιβανός έκανε λόγο για 80 εκατ. ευρώ έλλειμμα από τα «μαύρα» ταμεία του ομίλου Καρούζου, καθώς επίσης και δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων «μέσα από διπλούς πάτους».