ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ MotionTeam / Eurokinissi

Μ. Ζορπίδης: «Αν δεν με θέλουν στο ΕΕΘ, φεύγω»

Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, για τις εξελίξεις στο ΕΕΘ. Μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ανακοίνωσε ότι αύριο στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών στο πρόσωπό του.

«Στο πρόσωπο μου δυσαρέσκεια δεν υπάρχει, υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια τα οποία δεν θα ήθελα να σχολιάσω», ανέφερε ο κ. Ζορπίδης, προσθέτοντας: «Εγώ όπως αγάπησα τη δουλειά μου, αγάπησα και το Επιμελητήριο».

«Eγώ θέλω να είμαι κάπου όπου με θέλουν, αν μου πουν να πάω στο σπίτι μου, θα πάω στο σπίτι μου», κατέληξε.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

“Τα πήγαμε καλά στην πανδημία, αλλά πρέπει να τα πάμε καλά και στην οικονομία”, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της πανδημίας, ο κ. Ζορπίδης, μίλησε για μεγάλα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού, με κλειστά ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα καταστήματα της εστίασης όπου η κατάσταση είναι περίπλοκη, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε σύγχυση για το αν πρέπει να ανοίξουν και πώς.

Για τον τουρισμό ο κ. Ζορπίδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας ότι, «δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, είναι τα τουριστικά γραφεία, τα λεωφορεία, ο τουρισμός είναι ένα παζλ και δεν έχει υπάρξει μέριμνα για τα τουριστικά λεωφορεία που δεν περιλαμβάνονται σε καμία ρύθμιση μέχρι τώρα».

Ο κ. Ζορπίδης κάλεσε τους Έλληνες να στηρίξουν τη χώρα τους για τις διακοπές, λέγοντας ότι οι Βαλκάνιοι πρέπει να έρθουν, όπως κάθε καλοκαίρι, όμως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του τουρισμού 100%, αλλά 25%, που όμως «κάτι είναι και αυτό».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε ο Μ. Ζορπίδης στον Flash 99.4: