Γαϊτάνος: Όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία

250
Γαϊτάνος: Όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία
EUROKINISSI
Για την καθημερινότητά του εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Πέτρος Γαϊτάνος, αναφέροντας ότι αισθάνεται πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του ευλογία. Τόνισε ότι “όλα πρέπει να τα κάνουμε την αίσθηση του Έμείς'”, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.
«Η εκκλησία μέσα στα χρόνια αναδεικνύει πολύ τη δοκιμασία, την εγκράτεια, τη νηστεία. Για δείτε τώρα που ζούμε μια μεγάλη νηστεία, της περιόδου της Σαρακοστής και συνειδητοποιούμε μέσα από την έλλειψη κάποιων αγαθών, από τη δοκιμασία που περνάμε, το ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς» εξήγησε. «Αισθάνομαι πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται χωρίς να είναι θέλημα Θεού. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ ως Χριστιανός ορθόδοξος».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις εκκλησίες, που είμαστε εκατομμύρια Έλληνες και εκατομμύρια άνθρωποι, εμείς που πιστεύουμε στην αποκάλυψη του Θεού που είναι ο Χριστός, αισθανόμαστε λυπημένοι, είμαστε στενοχωρημένοι, μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Αλλά και αυτό ακόμη είναι μια καθαρή συναίσθηση υπακοής. Είναι πολύ ωραίο πράγμα η υπακοή, όχι όμως με την έννοια της δουλοπρέπειας και της ανελευθερίας, γιατί ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους και αυτή η περίοδος τώρα, που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, είναι πολύ δυνατή».