Γεωργιάδης: Η Ευρώπη θα βρει λύση να δώσει λεφτά σε πληττόμενες χώρες

263
Γεωργιάδης: Τώρα πρέπει να
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Τη βεβαιότητα πως παρά την άρνηση της Γερμανίας για κορονο-ομόλογο, η Ευρώπη θα βρει λύση και θα δώσει “σοβαρά λεφτά” στις χώρες που μαστίζονται από τον κορονοϊό, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

“Μπορεί να μην γίνει η λύση να έρθει όπως θέλουμε αλλά κάποια λύση με λεφτά θα υπάρξει. Σας το λέω μετά βεβαιότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας ότι ήταν “η πρωτοβουλία Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών που έθεσε στο τραπέζι της σύζητησης να δοθούν σοβαρά χρήματα και απο την Γερμανία”.

Όσον αφορά τις ανησυχίες όσων αναρωτιούνται αν μετά τα χρήματα αυτά θα ακολουθήσει κάποιο Μνημόνιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέπεμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «καθησυχάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί είπε ότι σε αυτού του τύπου τη χρηματοδότηση δεν έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες της Τρόικας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης “οι όροι θα είναι μόνο για το θεαθήναι. Ο λόγος που δεν θέλουμε νέο Μνημόνιο είναι γιατί δεν μπαίνουμε στην πρόταση Τσίπρα για να αξιοποιήσουμε το μαξιλάρι που υπάρχει στο τραπέζι για να καθησυχάσει τις αγορές για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη “η λύση που θα γίνει θα έχει επίπτωση στα χρέη όλων των κρατών αφού όμως θα ανέβει για όλους θα υπάρχει στο μέλλον μια κοινή λύση. Θα υπάρξει, δηλαδή, πανευρωπαϊκή ρύθμιση”.

Όσον αφορά την εικόνα στην ελληνική αγορά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι “ανατιμήσεις είναι σε λεμόνια, πορτοκάλια, ρύζι προϊόντα δηλαδή που εχουν εξαγωγές”.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι “με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προβλέπεται ότι με υπεύθυνη δήλωση ότι θα μένουν στην Αθήνα και ότι θα του στέλνουν τα πράγματα οι πωλητές λαϊκών αγορών θα μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα παραγωγών εκτός Αθηνών”.

Για τα αντισηπτικά τέλος είπε ότι “θα φτάσουμε στο 1 εκατ. ημερήσια παραγωγή αντισηπτικών μέσα στην εβδομάδα ενώ είχαμε ξεκινήσει από 250.000”. Όπως εξήγησε “η ημερήσια ζήτηση είναι 1 εκατ. τεμάχια την ημέρα ενώ τώρα έχουμε παραγωγή 750.000 αλλά με την προσθήκη του Παπουτσάνη θα φτάσουμε τη ζήτηση”.