Ιδρύεται σχολή ξεναγών στο Ρέθυμνο

24
Ιδρύεται σχολή ξεναγών στο Ρέθυμνο
Στην ίδρυση σχολής ξεναγών στο Ρέθυμνο, για την ενίσχυση της εκπαίδευσης όσων απασχολούνται στον τουρισμό, προχωρά η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μ. Κόνσολα, κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού και χαιρετίστηκε, μέσω γραπτής δήλωσης, από τον Κρητικό Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού για τη συμβολή του στην υλοποίηση του σχεδίου, όπως και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, που στήριξε στην πράξη την προσπάθεια, παρέχοντας λύσεις για τη στέγαση της σχολής.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στην Κρήτη, με έδρα το Ρέθυμνο, μετουσιώνει μια μεθοδική και συλλογική διεκδίκηση για τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν καθοριστικά στην θωράκιση αλλά και στη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Μέσα από μια γόνιμη συνεργασία η Κρήτη τίθεται ξανά στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αναδιαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης. Φυσικά παραμένει επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης της σχολής Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα ερευνάς και εκπαίδευσης για το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας».

Δείτε επίσης: Κ. Νοτοπούλου: “Επίθεση” στη ΝΔ για τους εργαζόμενους στον τουρισμό