Καμία από τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη δεν μοιάζει έτοιμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της διάσκεψης του Βερολίνου

18
Καμία από τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη δεν μοιάζει έτοιμη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της διάσκεψης του Βερολίνου

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν βλέπει ενδείξεις ότι οι εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη είναι έτοιμες να εφαρμόσουν στρατιωτικές και πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε διάσκεψη στο Βερολίνο τον Ιανουάριο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ότι είχε συμφωνηθεί πως μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Τρίπολη θα πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη εκεχειρία προκειμένου να λάβει χώρα μια πολιτική διαδικασία.

Ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, πως η εκεχειρία που ανακοίνωσαν ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ και ο πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Φάγεζ Μουστάφα αλ-Σάρατζ στις 12 Ιανουαρίου τηρείται σε γενικές γραμμές.

Ο Μπογκντάνοφ είπε, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οιαδήποτε από τις πλευρές υποστηρίζει αυτό που αποκάλεσε βασικές αρχές για την επίλυση της κρίσης σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι βοηθά ξένους μαχητές να περάσουν στη Λιβύη.

©Πηγή: amna.gr