Καράογλου: «Σημαντικό ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σύμπνοια»

143
Καράογλου: «Σημαντικό ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σύμπνοια»
Τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης είχε το πρωί της Παρασκευής (10/4) ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Σε αυτήν τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα και οι προκλήσεις που προκύπτουν από το ξέσπασμα της πανδημίας, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η επάρκεια της αγοράς σε προϊόντα. Πέραν του κ. Καράογλου, σε αυτήν συμμετείχαν η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, καθώς και παραγωγικοί φορείς.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι μια δυναμική διαδικασία και όχι στατική», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, «η συνεννόηση και ο συντονισμός των αρχών της πόλης στέλνει στην κοινωνία το μήνυμα της ενιαίας γραμμής»,  και «είναι σημαντικό ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σύμπνοια και αποφεύχθηκαν πρωτοβουλίες που μπερδεύουν τους πολίτες».

«Πάμε καλά και συνεχίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τσίτσης»

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των ΟΤΑ, ο κ. Καράογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης” που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών.

«Μέσω του νέου προγράμματος, δήμοι και περιφέρειες θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μακροπρόθεσμες προκλήσεις που θα διαρκέσουν περισσότερο από την υγειονομική κρίση», τόνισε, εξηγώντας πως τα έργα και οι υποδομές που θα υλοποιηθούν τα επόμενα 3,5 χρόνια θα δημιουργήσουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Καράογλου στάθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, που στεγάζεται στο ΥΜΑΘ, όσον αφορά στη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι εν μέσω της υγειονομικής κρίσης τα στελέχη της εντατικοποιούν την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στους αναπτυξιακούς νόμους 3908 και 4399.

Δείτε ακόμη:
Δ. Ωραιοκάστρου: Δέματα αγάπης ενόψει Πάσχα